Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Identyfikacja czujnika

Piter10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zakupiłem niedawno nissana almere 1.5 poj,benzyna, 2006r, n16.Jestem na etapie rozpoznawania co i jak pod maską-lubię wiedzieć z czym mam doczynienia.Mam instrucję, manuala Hayensa, ale jednak tam tego nie ma, oczywiście wiem że powinienem zrobić zdjęcie tego czegoś ale z mojego komputera nie wchodzi,Do rzeczy-jest to kształt cylindryczny, jest na pokrywie zaworów, niedaleko korka wlewu oleju, podłączona jest tam wtyczka 2 pinowa bodajże, grubość tego czegoś tego walca to około 2-3cm, długośc około 10cm, zauważyłem że podłączony jest pod wtryski.Bardzo proszę o nazwę polską a także oryginalną i za co odpowiada...

Chodzi zapewne o czujnik wałka rozrządu

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Chodzi zapewne o czujnik wałka rozrządu

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Nie czujnik wałka jest z boku po drugiej stronie też przy pokrywie zaworów...

Kolego, to jest zawór/cewka od zmiennych faz rozrządu.

Możesz podzielić się tym manualem Haynesa?

• 1 miesiąc temu...

Kolego, to jest zawór/cewka od zmiennych faz rozrządu.

Możesz podzielić się tym manualem Haynesa?

Gdybym umiał to nie ma problemu, niestety jeśli chodzi o sprawy zwiazązane z komputerem to jestem.....noga.Jalie mogą być objawy padnięcia tego zaworu,cewki?

Gdybym umiał to nie ma problemu, niestety jeśli chodzi o sprawy zwiazązane z komputerem to jestem.....noga.Jalie mogą być objawy padnięcia tego zaworu,cewki?

Z tego co wyczytałem to wszystko zależy od stopnia uszkodzenia, czy też zabrudzenia, może silnik odpalić ale nie ma równych obrotów i może zgasnąć,,,

Tak to wygląda u mnie...

post-92731-0-41694400-1463059996_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...