Piter10 Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Witam, zakupiłem niedawno nissana almere 1.5 poj,benzyna, 2006r, n16.Jestem na etapie rozpoznawania co i jak pod maską-lubię wiedzieć z czym mam doczynienia.Mam instrucję, manuala Hayensa, ale jednak tam tego nie ma, oczywiście wiem że powinienem zrobić zdjęcie tego czegoś ale z mojego komputera nie wchodzi,Do rzeczy-jest to kształt cylindryczny, jest na pokrywie zaworów, niedaleko korka wlewu oleju, podłączona jest tam wtyczka 2 pinowa bodajże, grubość tego czegoś tego walca to około 2-3cm, długośc około 10cm, zauważyłem że podłączony jest pod wtryski.Bardzo proszę o nazwę polską a także oryginalną i za co odpowiada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almerro Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Chodzi zapewne o czujnik wałka rozrządu Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter10 Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Chodzi zapewne o czujnik wałka rozrządu Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Nie czujnik wałka jest z boku po drugiej stronie też przy pokrywie zaworów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosss Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Kolego, to jest zawór/cewka od zmiennych faz rozrządu. Możesz podzielić się tym manualem Haynesa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter10 Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Kolego, to jest zawór/cewka od zmiennych faz rozrządu. Możesz podzielić się tym manualem Haynesa? Gdybym umiał to nie ma problemu, niestety jeśli chodzi o sprawy zwiazązane z komputerem to jestem.....noga.Jalie mogą być objawy padnięcia tego zaworu,cewki? Gdybym umiał to nie ma problemu, niestety jeśli chodzi o sprawy zwiazązane z komputerem to jestem.....noga.Jalie mogą być objawy padnięcia tego zaworu,cewki? Z tego co wyczytałem to wszystko zależy od stopnia uszkodzenia, czy też zabrudzenia, może silnik odpalić ale nie ma równych obrotów i może zgasnąć,,, Tak to wygląda u mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.