duda18 Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Czesc wszystkim, od jakiegos czasu w almerze n16 wspomaganie strasznie ciezko chodzi, mozna powiedziec ze sie zacina, na zimnym silniku krecenie kierownica stało sie bardzo trudne, na ciepłym jest troche lepiej.. Przy ostrym skrecaniu cos wyje w prawo i lewo.Czy to awaria pompy wspomagania, moze cos innego?Jesli to pompa to jakie koszty regeneracji? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draby Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Sprawdź poziom płynu wspomagania. Jeśli jest ok to spróbuj go po prostu wymienić, może już jest mocno przepracowany. Jeśli to nie pomoże to stawiam na walniętą pompę. Lepiej kupić używkę z gwarancją, będzie taniej i też dobrze. Jak ta używka walnie to wtedy starą pompę możesz puścić na regenerację, ale przynajmniej będzie auto w miarę na chodzie przez ten czas. Na regenerację czeka się trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duda18 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Poziom płynu jest wporządku bo sprawdzałem, dzięki za informacje ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Duda18 a nie masz tak że wspomaganie zazwyczaj słabo działa/zacina się na wolnych obrotach a jak podniesiesz trochę obroty silnika to działa normalnie? Edytowane 29 Marca 2016 przez GhostDriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duda18 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Od początku jak kupiłem pół roku temu normalne działało, tzn troszke ciężej niż w aucie od mojego ojca ale on ma praktycznie nowe auto to sie tym nie przejmowałem, teraz chodzi cięzko i się zacina, nie odbija na zakrętach itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Tak jak pisał draby, ja na początek wymieniłbym płyn w układzie. A na postoju działa też z zacięciami niezależnie od obrotów? Możesz jeszcze sprawdzić napięcie paska napędzającego pompę, jak jest ok to niestety obstawiam że pompa się kończy. Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez GhostDriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duda18 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 na postoju również, zamiast regeneracji polecacie kupić używke z gwarancją na pare dni? ok 100zł patrzałem na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 A sam płyn wymieniałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duda18 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 jeszcze nie wymieniałem, niedługo to zrobię, pytam na zapas jeśli to nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Jeśli nic nie da to pompa do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duda18 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 ok dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Nie ma sprawy, ale oby sama wymiana płynu pomogła . Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duda18 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zawiozlem fure do mechanika na wymiane płynu, rozebrał i stwierdził ze to nie plyn , nie pompa tylko krzyżak do regeneracji, jak mówił tak zrobił i śmiga za***iscie, przed awaria tak dobrze nie chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi