gente Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Witam, mam nissanka d22(półtorej kabiny) i szybę z funkcją auto mam tylko dla kierowcy i zastanawiam się co by trzeba było zrobić żeby auto było też dla pasażera. Czy sam przycisk "auto" by wystarczył czy są jakieś dodatkowe czujniki/przekaźniki do zamontowania w drzwiach pasażera. Znalazłem jeszcze poradnik dokmyakania szyb tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/68960-ulepszenia-przeróbki-patenty-zamienniki/page-2i czy to by działo w mojej obecnej konfiguracji dla obu szyb i czy by funkcja auto zadziałała by dzięki niemu dla szyby pasażera(w to Wątpie ale kto pyta nie błądzi ;p) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Sam przełącznik nie wystarczy. Przycisk AUTO działa w parze z przekaźnikiem, który zazwyczaj jest umiejscowiony w panelu sterowania szybami po stronie kierowcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gente Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Czyli drugi przekaźnik też bym potrzebował? A ten co jest wtutku w linku nie zapewnilby opcji auto na 2 szybach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Tamten moduł domyka szyby po zamknięciu auta. Tobie potrzebny jest przycisk i przekaźnik otwierania i zamykania szyb w trybie auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gente Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Dzisiaj rozebralem przełączniki i nie ma szans na dołożenie przekaźnika - wszystko jest zintegrowane. Znalazłem natomiast moduł Proxima SSM2 który zapewnia domykanie oraz automatyczne szyby i chciałem się zapytać czy może ktoś zna jakiś moduł o podobnym działaniu? Ten w internecie jest już na wykończeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.