Loxeal Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Czy miał ktoś problem z pękaniem wzdłużnym pasków wielorowkowych w Serenie 1,6 benzyna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Nie miałem czegoś takiego. A ile już zostało zerwanych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 31 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Nie miałem czegoś takiego. A ile już zostało zerwanych? Jeszcze nie dopuściłem do zerwania, ale zauważyłem że pęknięcia wzdłużne. Dzisiaj rozbieram i będę sprawdzał co w trawie piszczy. Znalazłem najbardziej prawdopodobny powód. 3 tygodnie wstecz wymieniałem silnik na inny używany. Okazało się że koło pompy wodnej miało bicie. Prawdopodobnie podczas transportu silnika było jakieś uderzenie które spowodowało przekoszenie koła. Zamówiłem nową pompę i paski. Zabieram się do składania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 A miałem we wcześniejszej wypowiedzi zapytać, czy koło nie ma przypadkiem bicia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Teraz chodzi cicho i mam nadzieję że paski będą sie trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.