Plums Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Witam, samochód mam od niedawna i zauważyłem nastepujacą rzecz. Otóż po wyłączeniu silnika i zamknieciu samochodu USB pozostaje pod napięciem. Jezeli chodzi o pendriva to pobór mocy nie zaszkodzi chyba akumulatorowi, ale jakbym zostawił podłączone ładowanie czegoś większego np laptopa to chyba może być problem. Czy jest gdzieś opcja wyłączania USB razem z radiem ? Pozdrawiam Plums Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@ndy Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Witam, samochód mam od niedawna i zauważyłem nastepujacą rzecz. Otóż po wyłączeniu silnika i zamknieciu samochodu USB pozostaje pod napięciem. Jezeli chodzi o pendriva to pobór mocy nie zaszkodzi chyba akumulatorowi, ale jakbym zostawił podłączone ładowanie czegoś większego np laptopa to chyba może być problem. Czy jest gdzieś opcja wyłączania USB razem z radiem ? Pozdrawiam Plums W podłokietniku jest gniazdo 12V. Gniazdo to jest odcinane po zamknięciu auta - nie lepiej kupić adapter 12V -> USB? Albo jeszcze lepiej 12V -> 2xUSB (są nawet 3xUSB, czy 4xUSB)? Gniazdo USB pozostanie na pendrive'a, a pojawi się możliwość ładowania dodatkowych urządzeń (tablet, komórka, nawigacja, kamera). PS. Po co podłączać laptopa do USB? PS1. Gniazdo 12V w panelu głównym nie jest odłączane po zamknięciu auta. Działa non stop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plums Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Dziekuję za informację. Ten laptop to tylko przykład... Witam, Muszę sprostować. przeprowadziłem "eksperyment" z święcącym pendrivem. Okazuje się, że w kilka minut po zamknięciu samochodu pen wyłącza się. Z czego wynika, że gniazdo nie jest jednak zasilane non-stop. Pozdrawiam, Plums Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Nissany mają zabezpieczenie acu ,przed rozładowaniem, i komp "wygasza" wszystko bodajże po 5 min.Np. jak zostawisz światło wewnętrzne na "wymuszonym" to i tak po kilku min. zgaśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p73 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Witam wszystkich. W takim razie ja mam odwrotne pytanie. Też mam Nissana od niedawna i na stałe podłączony player mp3 przez USB w podłokietniku. W poprzednim samochodzie USB nie było odcinane więc player był cały czs naładowany. Teraz w Nissanie okazuje się że co wsiądę chcę posłuchać muzyki to player nie naładowany, z konsoli nie mogę przełączyć tylko musze wyciągnąć wtyczkę z USB i ponownie włożyć. Czy jest jakoś możliwość ustawienia podtrzymywania napięcia na gnieździe USB po tych 5 minutach, o których wspomniał przedmówca? Pozdrawiam,Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@ndy Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Witam wszystkich. W takim razie ja mam odwrotne pytanie. Też mam Nissana od niedawna i na stałe podłączony player mp3 przez USB w podłokietniku. W poprzednim samochodzie USB nie było odcinane więc player był cały czs naładowany. Teraz w Nissanie okazuje się że co wsiądę chcę posłuchać muzyki to player nie naładowany, z konsoli nie mogę przełączyć tylko musze wyciągnąć wtyczkę z USB i ponownie włożyć. Czy jest jakoś możliwość ustawienia podtrzymywania napięcia na gnieździe USB po tych 5 minutach, o których wspomniał przedmówca? Pozdrawiam, Paweł Zapewne bez ingerencji w elektrykę auta nie. Ale można przepiąć MP3 do gniazda w konsoli głównej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.