LeoVince Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Witam Mam mocno zakurzone tylne lampy, oczywiście od środka. Orientuje się ktoś może czy są one rozbieralne ? Czy można je rozkleić lub w inny skuteczny sposób usunąć kurz z wnętrza lampy? Macie dla mnie może jakieś wskazówki ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Tak i to kilka Ja mam lampy przed listem, ale jest pewnie podobnie. Wewnętrzna część nie jest szczelna, u mnie nawet lata minimalnie w lampie. Do tego w rogach po przekątnej ma jak by odpowietrzniki, ale nie na zewnątrz, tylko do tylnej wewnętrznej części lampy. Ja przewierciłem otwór fi 6 naprzeciwko tego odpowiednika i umyłem wodą. Zastanów się jeszcze skąd tam kurz. Na 90% masz dziury w okolicy kratek wentylacyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeoVince Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Dzięki wielkie za sugestie. Czyściłeś pewnie wodą destylowaną żeby nie powstały zacieki ? Zrobiłeś otwory wymyłeś lampy i je zakleiłeś, dobrze rozumiem ? I jak ocenisz efekty ? Wychodzi to podobnie do tego jakbym rozkleił lampę i umył wszystko dokładnie? A skąd kurz, też mnie to zastanawiało, a kratki o których wspominasz to te w bagażniku wentylacyjne wraz z klapkami ? http://img20.allegroimg.pl/photos/400x300/56/07/41/88/5607418836 O takie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Nie, bez przesady. Ja miałem prócz kurzu tam glony, bo w górnej części plexi odkleiło się od korpusu lampy i lała się tam woda. Efekt zadowalający. Lampy raczej nie rozkleisz bez uszkodzenia plexi, one nie są klejone tak jak przednie, tu są termicznie zgrzane dwa rodzaje plastiku. Tak chodzi o te miejsca. Gnije zazwyczaj po wewnętrznej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.