Bydle Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Miałem i przednie i chyba tylnie ale wyjebalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Właśnie nie widzę zbytnio taniej alternatywy na to by urozmaicić wygląd tyłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 No slqbo do Zetki, ja chetnie wywaliłbym swoja dokladke i dał jakis dyfuzor. A zobacz u mnie takie dokladki na progi, moze takie Ci sie spodobaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Widziałem na grupie fb, pisaliśmy nawet o tym... ;-) Nie pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 A faktycznie :-) Poszukam Ci pozniej w PL gdzies widzialem jeszcz taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 (edytowane) Ooo super, daj koniecznie znać.No i po 1/4 mili w Śniatowie. Mimo delikatnego deszczu który był i właściwie nie przeszkodził absolutnie w trakcji to wszystko w porządku.Najlepszy mój czas to 14.46s czyli poprawiłem rekord z Wilczych Lasków.Niestety do finałów zabrakło mi 0.3s a nawet nieco więcej do zwycięstwa.Gratulacje dla znajomych Z Poznania.Marcin i jego Lexus Is350 w mojej klasie zdobył pierwsze miejsce z bodajże czasem 14.1xxNatomiast grupa Street fwd to Krzysiek pierwsze miejsce i jego crx b20 oraz czwarte miejsce Łukasz i jego eg K20 który niestety miał false start.Jutro wrzucę filmiki :-) W końcu udało mi się napisać coś więcej. Pozwoliłem sobie odpocząć nad morzem po zawodach tak więc powrót dopiero był dzisiaj Poznańskie padaczki podczas postoju na S3:No i po dotarciu na Lotnisko w Śniatowie, czas wjechać w swoją strefę:ps. koła nie moje #1 Pierwszy przejazd. Start wg mnie poprawny, opony seria tył 2.3b Czas 14.624s CRX to B18C Turbo, 531hp, jednak problemy ze skrzynią biegów. -------------------- #2 Przejazd drugi. Start niezły. Tylne opony spuszczone do 1.9b Zobaczcie do końca co się wydarzyło przed samą metą.... Przeciwnik mocny, jeśli seria to 354hp. 350z - 14.465s Mercedes - 14.158s -------------------- #3 Trzeci przejazd. Przyjazd najbardziej ekscytujący Po pierwsze bo ze znajomym, po drugie trochę mocniejszy silnik jednak również japońskie 3.5 V6, po trzecie jak się później okazało ze zwycięzcą grupy Street RWD. Było zacięcie jednak walka o każdą tysięczną sekundy gdzie chciałem wbić czwarty bieg bez puszczania gazu sprawiło że po prostu bieg nie wszedł za pierwszym razem, poszło mocno po trybach (ajć).... no trudno, może następnym razem! 350z - 14.790sLexus - 14.235s -------------------- #4 Czwarty przejazd. Przejazd ostatni. Znowu konkurent to produkcja made in japan mianowicie CRX z D16 na pokładzie która była wspomagana w kompresor. Mocy kolegi niestety nie znam. Bieg wygrany. Honda mocno w tyle. 350z - 14.479sCRX - False start. No i jeszcze kilka fotek:Krzysiek, czyli zwycięzca grupy Street FWD wraz z jego 250konnym CRX B20Poznański pojedynek dwóch 3.5 V6 ;-)Na kolejną imprezę prawdopodobnie wybiorę się kolejny raz bardziej przygotowany, są pewne błędy ale na nich się uczymy. Edytowane 30 Maja 2016 przez Sajmon_LP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 No no no bardzo ciekawa relacja Ps. Ciśnienie w oponach tylnych spokojnie mogłeś zrzucić to 1,7 bara Natomiast przód nawalic pod 4 !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Dzięki, aktualnie jestem na etapie kupowania dyfra od G37S (główne 3.69 wraz z VLSD, gdzie seria 350z ma 3.53fd), następnie wjeżdżają na tył oem 17'stki + jakieś 245/40/17 R888. Myślę że to poprawi moje czasy!!! Dzisiaj ponownie odwiedziłem znajomego Darka Łuczaka www.facebook.com/drift.rakMieliśmy podejście do wymiany uszczelniacza wału jednak nie udało się...śruba jak tak dowalona że generalnie trzymanie auta na biegu + hamulcu nie daje rady, uślizg idzie na dwumase, sprzęgło itd... Nie ma zbytnio możliwości zablokowania trybów od zamachowego koła bo jest ryzyko uszkodzenia nich, natomiast zablokowanie koła pasowego które mam aluminiowe np francuzem jest mocno ryzykowne bo...po prostu się uszkodzi. Przekładamy temat na jesien, kiedy możliwe że silnik pójdzie na mały remont.Jednak nie mogłem zostać tak "bez niczego". Udało się ogarnąć w końcu konkretnie dolot. Poprzedni dolot CAI (srebrny) miał rurę od przepustnicy 77mm, następnie pedalska przepływa i kolejna rura gięta w dół było węższa bo 70mm, no i zakończenie gdzie montuje się stożek znowu 77m. Nie wiadomo dlaczego ktoś tak montował, czy jakiś producent sprzedał taki zestaw, Darek miał u siebie na zbyciu identyczny CAI (czerwony) jednak cały komplet 77mm. Musiałem jedynie odchylić zderzak do przełożenia jednej części, jednak przy okazji od firmy Rak-Garage dostałem brakujący odblask w zderzak tak więc dwie peczenie na jednym ogniu...Mały bonus na zdjęciu. Co to za biały szatan tam stoi?!Zgaduj zgadula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Dobry pnełmat dałby rade z odkręceniem Edytowane 4 Czerwca 2016 przez jakub350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Tak, taki półtora kilogramowy pneumat ogarnie temat jednak do wywalenia wtedy chłodnice z wentylatorami, inaczej tam się nie wciśnie, temat póki co zamykam, po sezonie jak będzie plan ogarnięcia silnika, to wtedy się to na "stole operacyjnym" zrobi bez większych kombinacji. Póki co czekam na paczkę z dyfrem i szukam nadal 17stek z oponami ToyoR888. Zawody w Makowicach są za tydzień w niedziele, z dyfrem się nie wyrobie, chciałbym chociaż mieć już semislicki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Semisliki zadziałała jak krotszy dyfer bo mniejszej średnicy będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 5 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 (edytowane) No tak, dodatkowo lepszy start, jednak nadal będzie brakować dodatkowo mniejszego przełożenia z dyfra, wstępnie dyfer będzie ogarnięty za 2 tyg. czekam jeszcze za paczkami z poliuretanami do dyfra + na dolne wahacze wewnętrzne elementy.Coobcio, da rade wywalić gume z wózka z tyłu bez demontażu? mam od Darka wyspawany specjalny sprzęt do tego, kupić musze tylko grubą twardą śrubę 14' + podkładkę i myślę że się uda! na pewno wstawię fotki z tego zabiegu Edytowane 5 Czerwca 2016 przez Sajmon_LP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Taki cylinderek do wyciagania tego sobie dorobiłem... ale można także pobawić się wiertarką - po czym wybić srodek, następnie lisi ogon nadciąć tuleję i wybić, czasowo podobnie wychodzi Ps. Ciekawe czy power po dolociku doszedł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Power może doszedł, z 0.5hp Na kolejne zawody muszę zdjąć hydroshield jeszcze ze stożka. Z pewnością ogranicza delikatnie przepływ powietrza.Żeby nie było zastoju, dzisiaj zamontowałem antenke Nismo Carbon Look ;-)Czekam na dwie paczki, co w nich będzie, to pokaże jak wszystko dojdzie Wczoraj zetke zgłosiłem na JAPFEST 2016. Po kilku godzinach mail zwrotny :Z wielką radością informujemy, że Twój samochód przeszedł selekcję i został zakwalifikowany na JAPFEST 2016!No to co, jedziemy A tak było rok temuhttps://vimeo.com/149923618Zapowiada się całkiem przyjemnie Dopadła mnie przypadłość w zetkach czyli raz działający silniczek szyby a raz nie. Zdemontowałem tapicerkę, płytę, silniczek rozkręciłem i sprężonym powietrzem przedmuchałem - działa, teraz lans z otwartym oknem pasażera ;-)Dodatkowo wyczyściłem listwę zbierającą z brudu tak by nie robiła większych szkód na szybie.A ze diabeł tkwi w szczegółach to wyczyściłem również obudowę światła stop. Było tam pełno kurzu...Lecimy dalej, pierwsza paczka doszła. Tuleje poliuretanowe Strongflex.Duża tuleja mocująca dyfer, muszę wymienić bo stara już spękana i powoduje stuki. Dwie mniejsze to tuleje dolnego przednie wahacza bliżej silnika tzw wewnętrzne. No i opakowania smaru bo to przecież lubi skrzypieć!Czekam na kolejne przesyłki. Rameczki ogarnięte!Teraz +5pkt lansu na dzielni oraz 13hp i 17nm w gratisie ;-) Zrobiłem dzisiaj zetce ozonowanie, co by to ja oraz inni pasażerowie mogli zdrowo oddychać, tak samo jak i ona przez stożek Dodatkowo postanowiłem wypolerować lampy przednie jak i tylne, było kilka zadrapań których również się pozbyłem. Mowa o miejscach wokół klamek, zderzak + klapa w miejscu przy otwieraniu, plastikowe ramki które są bardzo podatne na zadrapania i matowienie. Udało się również jako tako uratować końcówki tłumika, dużo osób mi pisało/mówiło że są czorne jak węgiel, racja, była tragedia, chyba od nowości nikt nic nie robił, teraz jest lepiej, jednak do nowości to brakuje sporo. Za polerke całego auta wraz z detailingiem wezmę się zapewne przed Japfestem.Myślę że dałem radę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Podziwiam Twoj projekt. Pamiętam auto jeszcze z ogloszenia. Jefnym zdaniem dzień a noc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Kosa w h*j te lampy teraz Fajny tel.masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Podziwiam Twoj projekt. Pamiętam auto jeszcze z ogloszenia. Jefnym zdaniem dzień a noc! Dzięki, każde miłe słowo bardzo mnie cieszy Staram się jak mogę. Powoli do przodu, no może nie powoli bo dzień w dzień coś się dzieje, no ale trzeba, nie lubię stać Kosa w h*j te lampy teraz Fajny tel.masz Nowe nie są ale na pewno poprawa widoczna gołym okiem, telefon to padaka stara, tak się tnie że szkoda gadać Paczka numer dwa. Dobra kurde. Ogumienie to podstawa. Semi slick Extreme VR1 Type-S,mieszanka miękka. 245/40/17. Jutro powinny dojść jeszcze pedalskie felgi 17x7.5 od xtraila, wzór tragedia ale grunt by doszły. Bo inaczej w niedzielę lipa Producent niby zaleca felge min. 17x8 a ja zamówiłem 17x7.5j, wejść wejdzie na pewno na felge jednak mam nadzieje że nie zleci podczas upalania, chociaż z drugiej strony bokiem latać nie będę... Opony natomiast nie mają wzmacnianej ścianki bocznej, do jazdy w zakrętach odpada, natomiast to driftu czy 1/4 powinno styknąć bo: "Miękka ścianka tworzy też ciepło. A sama mieszanka bardzo miękka zaczyna dawać więcej trakcji z niższej temperatury." Grunt by nie zjechała z felgi ;-) Edytowane 9 Czerwca 2016 przez Sajmon_LP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Brawo ty ! Pamiętaj ze index prędkośći to tylko 210 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Wiem wiem. z moją mocą n/a na mecie jest jakieś 160km.h więc o to obawy nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 A co masz w niedzielę? Jakas ćwiartka sie szykuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 A co masz w niedzielę? Jakas ćwiartka sie szykuje? Tak, Makowice. Ogólnie trochę lipa bo zaczął zgrzytac drugi bieg przy jego wbijaniu na odcinie. Raz zgrzytnie i nie wejdzie a Raz wchodzi gładko. Albo synchro albo pompka się domaga. Szkoda tylko że przed zawodami niedzielnymi takie coś... Tylko powyżej 6.000rpm. Wczoraj nabyłem nowe felgi typowo pod 1/4 mili. Tylko dwie sztuki oczywiście na tył (zdjęcie podglądowe z ogłoszenia), jutro wulkanizator wrzuca na nie w/w semi slicki. 17x8 oczywiście. Specjalnie szybko jechałem po nie do Gorzowa Wielkopolskiego ponieważ jednak te felgi które dzisiaj do mnie doszły 17x7.5 przyprawiały moją obawę ze względu na ciut węższe. No i ten wzór w sumie ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 (edytowane) syncho 2 poleciało też tak miałem najdroższy synchronizator w skrzyni to właśnie 2ka Edytowane 11 Czerwca 2016 przez jakub350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 (edytowane) synchro lub sprzęgło już niedomaga Edytowane 11 Czerwca 2016 przez jarek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Sprzęgło chwyta w ponad połowie idealnie mocno ładnie na dwójce jeszcze opony slizgaja się. jak już to tylko synchro. Dzisiaj np wchodzi jak w masło. Uciekam spać. Jutro 5.30 start i na Makowice jedziemy. Trzymać kciuki Oponki założone :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Nawet dobrze się ułożył. Bedzie 13 stka na cwiare albo bardzo niskie 14. trzymamy kciuki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi