Radex9 Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 (edytowane) Temat stary ale... Czyli w soczewce NQ J11 jest H7 czy H11 ? czy ktoś montował LED-y PHILIPSA u siebie ? Edytowane 9 Września 2020 przez Radex9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Masz H11,ja mam założone ledy EINPARTS,świecą znakomicie i nie oślepiają,nie mają podbicia bieli nad linię odcięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radex9 Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 (edytowane) Dzięki JACKO29 za info Te masz z linku ? Łatwy montaż ? https://allegro.pl/oferta/einparts-h11-led-zarowki-canbus-12-24v-10000-lm-8792445499 Edytowane 4 Września 2020 przez Radex9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Czy to prawda, że jeżeli będziecie brali udział w kolizji nie z waszej winy, w nocy i sprawca powie iż był oślepiany przez wasze światła, a tam ubezpieczyciel doszuka się ledów w miejscach halogenów to nie wypłaci odszkodowania? Gdzieś tak czytałem i z tego powodu nie chce ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Jeśli żarówki LED będą miały homologację to moim zdaniem ubezpieczyciel nie ma podstaw do niewypłacania odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 (edytowane) A to nie jest przypadkiem tak, że to lampa ma homologację tylko na halogen, a wkładając LED nawet z homologacją, lampa jej już nie ma z tym źródłem światła? Edytowane 4 Września 2020 przez Quadro26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radex9 Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 (edytowane) A są takowe H11 LED z homologacją ? Edytowane 4 Września 2020 przez Radex9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 4 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 (edytowane) "Polscy kierowcy, stosujący technologię LED w światłach zewnętrznych, muszą mieć świadomość, że montowanie żarówek LED w reflektorach do nich nieprzystosowanych powoduje utratę homologacji pojazdu. W przypadku kontroli takie udoskonalenia mogą skończyć się mandatem w kwocie do 500 zł, a nawet zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego i utratą ubezpieczenia. Właściciel auta dostanie nakaz przywrócenia oświetlenia do pierwotnej wersji i zaprowadzenia pojazdu na stację diagnostyczną w celu ponownego przeglądu." To jest fragment artykułu o którym pisałem wcześniej. LED w mijania też mnie niesamowicie kuszą, sam zmieniłem ledy w lusterkach na dynamiczne, ale tutaj mam obiekcje. Edytowane 4 Września 2020 przez Quadro26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariush Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 (edytowane) 19 godzin temu, JACKO29 napisał: Masz H11,ja mam założone ledy EINPARTS,świecą znakomicie i nie oślepiają,nie mają podbicia bieli nad linię odcięcia. Witam.Czy w czasie pracy w/w żarówek ledowych nie wycina radia dab? Pytam dlatego,bo mam założone ledy einparts-a w lampach cofania i zakłócają. Pozdrawiam Edit: Dokładnie takie. Przyznaję,że świecą super. Montaż spoko beż odkręcania lamp wszystko ok,ale jak tylko wrzucę wsteczny wycina mi stację dab. Edytowane 5 Września 2020 przez mariush zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 44 minuty temu, mariush napisał: Witam.Czy w czasie pracy w/w żarówek ledowych nie wycina radia dab? Pytam dlatego,bo mam założone ledy einparts-a w lampach cofania i zakłócają Pokaż kolego jakie ledy Einparts'a zastosowałeś w światłach cofania. Ja za radą kolegów podmieniłem swego czasu nie tylko "cofania", ale i tylne pozycyjne, oświetlenie bagażnika i sufitową kabiny na ledy Einparts'a i raz, że świecą elegancko, a dwa - niczego mi nie zakłócają. TUTAJ zaprezentowałem swoje żarówki wraz z efektem przed i po wymianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi