radorado Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Witam, zakupiłem alu ale są bardzo zabrudzone od wewnętrznej strony pyłem z klocków. Chyba nigdy nie były czyszczone. Poszukuje dobrego płynu który pomoże to usunąć.Samo szorowanie nic nie pomogło. Zastanawiam się nad sodą kaustyczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Na rynku jest dużo płynów do felg http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=s0-aut-1-4-0408&search_scope=category-18903&string=p%C5%82yn%20do%20mycia%20felg ja używam z serii ,,mojeauto'' http://allegro.pl/spray-plyn-do-czyszczenia-felg-650-ml-bardzo-mocny-i6037083790.html i sobie chwalę, działa b.dobrze, tylko są jego dwa rodzaje , ja używam ten z linku wyżej z napisem ''super silny''. Dobra relacja cena/jakość. Dostępny w praktycznie każdym supermarkecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Tenzi Alux, ValetPro Blue Gel Wheel Cleaner, Tuga-Chemie Alu-Teufel Spezial Gel, Adbl Vampire Liquid pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal19880 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Effectal Alu Strong bardzo mocna chemia do felg, rozpuszcza kazde zabrudzenie . koszt ok 13/15 zł za litr koncertratu , jest to środek profi , nie marketowe supercoś . Trzeba bardzo uważać ,bardzo żrące ale lakieru na felgach nie rozpuszcza, Przetestowane na kilkuset felgach . Jest sprzedawany w 1 , 5, 20 l bańkach oczywiście Produkt Polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Do nas przyjeżdżają z felgami alu Nigdy nie mytymi zapyziałymi i uwalonymi,chłopaki bardzo dokładnie nanoszą ten produkt kwas bez rozcieńczania !! Czekają 3 minuty i kercher cała na przód i felga nówka jak z fabryki koszt domycia 4 alu felg i konserwacji 100zł Szkoda że nie ma go w mniejszych opakowaniach jak 20L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Również polecam preparat 'moje auto' po samym spryskaniu i spłukanie felgi widać że robi swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Jak wyczyściłem preparatem do zdejmowania starych uszczelek (kager) z głowicy/bloku i nie myłem tylko wytarłem to zauważyłem taka fajną powlokę zabezpieczająca i do drugiego mycia nie osiadał syf w rantach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Od wewnętrznej strony tylko Iron Off, charakterystyczny płyn, ktory po kontakcie daje efekt krawienia (wchodzi w reakcje z pyłem metalicznym, bezpieczny dla lakieru). Pędzelek i to i sprawa załatwiona. Polecam Iron off ze stajni Shiny Garage. Przykładowe użycie https://www.youtube.com/watch?v=etuvPm8_d_s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.