radoskooor Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witam Kolegów. Po 3 letniej przerwie myślę nad powrotem do koncepcji zaupu Terrano I. Miałem kiedyś I z silnikiem 2,4 + LPG, niestety nie bardzo było co blacharsko ratować. W między czasie przerobiłem Fronterę krótką i Samuraia. Niestety w porównaniu z Nissanem obie konstrukcje nie przypadły mi do gustu. Mieszkam w lesie i Terrano miałby być autem do jazdy na codzień z 30 km do roboty i spowrotem, trochę po drogach leśnych, trochę po polnych, jakaś przyczepka z drewnem itd.. bez topienia po bach w błocie. Szukam czegoś taniego i w miarę przyzowitym stanie... Mam na oku 2 oferty: http://olx.pl/oferta/nissan-terrano-2-7tdi-4x4-hak-CID5-IDeW7kR.html i http://sprzedajemy.pl/nissan-terrano-i-2-4-gaz-oferta-uczciwa-tanio-gwarancja,35861372 Z właścielem 2,4 dość sporo rozmawialiśmy, opócz rdzy widocznej na foto jest problem z wielozaworem bo coś nie idzie dotankować lpg, i na benzynie nie ma mocy powyżej 300rpm. Do diesla mam bliżej także pojadę obejrzeć, włąściciel zapewnia że rama w bardzo dobrym stanie. Szczerze mówiąc wolałbym LPG niż diesla ze względu na ekonomie.. Możecie coś na szybko doradzić? Może nie zwrócłem na coś uwagi. Będę wdzięczny za uwagi:) Pozdrawiam Radek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fauscik Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 ciężko powiedzieć, rudą w obu widać, progi też wyglądają do robienia na pewno w tym na gaz, plus lewe przednie nadkole wygląda na klepane jak by zachaczył jakiś pieniek nim... w drugim prawdopodobnie tez progi ma do robienia zaraz nad podestami oraz orurowanie z przodu było odmalowywane niedawno bo łaty na zdj aż się błyszczą, szkoda że mało zdjęć z niego i nie widać silnika, aaa i w środku mocno wytarte ma otuliny pod nogami kierowcy Edit.: na sprzedajemy uważaj bo mogą być auta które już zmieniły właściciela, np. to co ja kupiłem nadal jest wystawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoskooor Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 ciężko powiedzieć, rudą w obu widać, progi też wyglądają do robienia na pewno w tym na gaz, plus lewe przednie nadkole wygląda na klepane jak by zachaczył jakiś pieniek nim... w drugim prawdopodobnie tez progi ma do robienia zaraz nad podestami oraz orurowanie z przodu było odmalowywane niedawno bo łaty na zdj aż się błyszczą, szkoda że mało zdjęć z niego i nie widać silnika, aaa i w środku mocno wytarte ma otuliny pod nogami kierowcy Edit.: na sprzedajemy uważaj bo mogą być auta które już zmieniły właściciela, np. to co ja kupiłem nadal jest wystawione w tym 2.4 gość myślał że zrobi dobrze dla sprzedaży i już progi pianką zapsikał i pociągnął żywicą i barankiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smutekh Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Ale uczciwie o tym napisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.