Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Grzechotanie w silniku P12 2.2dCi (YD22DDTi)

prestone_8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Sprawa dotyczy grzechotania w silniku. Objawy w moim aucie występują takie same jak na filmiku. Czy winna jest vacuum pompa, czy może inna część? Proszę was o radę w tej sprawie. Dziękuję :)

Pierwsze wrażenie to koło pasowe na wale silnika się rozlecialo składa się ono z dwóch kół połączonych guma , która się zużywa , aby nie stracić czasu , kasy i energii kup w sklepie z artykułami medycznymi stetoskop lekarski , odłącz ta słuchawkę która lekarz dotyka ciała a w to miejsce zamontuj rurke akuminiowa o takiej średnicy aby gumowa rurka na nią weszła ( rurka metalowa o długości około 50 cm - taka długość zabezpiecza rękę żeby jej gdzie nie wkręcić ), przytykaj ta rurkę w miejsca podejrzane a hałas zdradzi uszkodzony element . Masz satysfakcję ze znalazłeś , pewność że mechanik nie naciągnie Cie na wymianę rzeczy niepotrzebnych a kieszeń nie jest zbytnio obciazona. Wybór należy do Ciebie.

Może łańcuch na pompie vacum? Koła przetarte i łańcuch przeskakuje.

Miałem awarie Vacum i wiem co do czego, lecz wyraźniej a w ręcz dobitniej  było to słychać jak silnik wszedł na obroty wyższe. Tutaj pracuje cały czas na wolnych.

Zapoznaj się z moim tematem o >Awaria VacumPompy.

W moim silniku czesto po wkreceniu na wyzsze obroty chrobocze masakrycznie glosno. Czasem az ludzie na ulicy sie obejza. Nie mam pojecia co jest tego przyczyna ale jutro zamawiam stetoskop. Mam tylko nadzieje ze w pore zlokalizuje usterke i wymienie ta czesc. Podziele sie z wami ta informacja jak najszybciej sie da. I dziekuje wam za wskazowki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...