Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Akcja serwisowa reflektory LED

klepek121

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś słyszał, a może był w ASO na akcji serwisowej dotyczącej problemów z systemem automatycznego poziomowania reflektorów LED. Problem ma polegać na tym, że przy pewnych obciążeniach samochodu system poziomowania może sprawić że światła świecą zbyt nisko.

U mnie od samego początku świecą zbyt nisko i to nie tylko przy pełnym obciążeniu, ale nawet kiedy jadę sam i bez jakiegokolwiek obciążenia. W piątek dostałem pocztą zaproszenie na akcję serwisową do ASO ... pisałem o tym na SB.

Dzisiaj byłem w ASO na akcji serwisowej związanej z wgraniem nowego oprogramowania sterującego układem samopoziomującym reflektorów. Na razie trudno coś powiedzieć o efektach, ale jak się ściemni, to przejadę się kawałek i wtedy zdam relację. W garażu wydaje mi się, że ledowe mijania świecą wyżej, ale garaż, to nie droga. Mało tego - teraz inaczej reaguje oświetlenie "sufitowe" na poszczególne przyciski. Widać, że zmiana oprogramowania nie dotyczyła wyłącznie układu samopoziomującego

Edit.

No i przejechałem się w nocy. Po akcji serwisowej polegającej na zmianie oprogramowania układu samopoziomującego świateł, różnic w świeceniu nie widzę. Może będzie jakaś różnica przy zmianach obciążenia bagażnika, ale "na pusto" nic się nie zmieniło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...