Fetor1839 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Witam mam pytanie w almerze w ciągu minuty uciekł cały płyn chłodniczy sprawdzałem chłodnice ok nie ma wady co może być problemem wyciek jest gdzieś za pokrywa głowicy na tej wysokości proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 A dolny wąż od chłodnicy? Plama pod autem jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fetor1839 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Tak jest plama pod autem ale nie pod chłodnica a bardziej jak patrzymy pod spodem to troszkę za miska olejowa wlalem wode to po chwili nic nie zostało przejechałem może km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Z boku od strony rozrządu jest pompa, a z tyłu termostat i wylot na wąż. Tam szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fetor1839 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 To musiał strzelić wąż od termostatu bo dziś jak Wlewalem plyn to uciekal ciurkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 No to jazda z wymianą i fotki proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fetor1839 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Jeszcze jedno pytanko:mianowicie jak Wlewam płyn to ucieka automatycznie nawet na zimnym silniku.jeśli się mylę to proszę mnie poprawić:z obudowy termostatu wychodzą 3węże u mnie dwa są założone a w miejscu gdzie prawdopodobnie był trzeci leci płyn jak z kranu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Tam musi być podpięty wąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fetor1839 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 No właśnie musi ale go niema wiesz w którym miejscu:patrząc na obudowę termostatu to z jego prawej strony wychodzi zwężenie poziome na którym jest stara opaska zaciskowa ale problem tkwi w tym że niema węża i nawet nie wiem gdzie miałbym go podłączyć i z tego właśnie wylotu ucieka cały płyn w ciągu paru sekund i odrazu wskazówka pokazuje że gotuje się woda Mógłbym cie prosić o pomoc byłbym bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok_DW Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Fotki tego miejsca by sie nam bardzo przydaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fetor1839 Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Już sytuacja opanowana termostat strzelił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1983 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Pomocy !!! Mam wielki problem z moja almerą n 16 (1,5 benzyna). Mianowicie wyrzuca mi płyn przez korek chłodnicy, Nawet jak jest zimny zaraz po odpaleniu wysadza płyn. Nie mogę zlokalizować usterki. Wymieniłem już termostat, pompe wody, uszczelkę pod głowicą, głowica sprawdzona na szczelność i jest ok Układ odpowietrzony. Ktoś ma jakieś pomysły co to może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Korek od chłodnicy wymieniłeś na nowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1983 Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Korek od chłodnicy wymieniłeś na nowy? Korek jest ok. gdyby to był korek to nie sadziłoby tak bardzo płynu. U mnie go wysadza nawet na zimnym zaraz po odpaleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi