fred77 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Czy ktoś wie jak poprawić sobie wygodę fotela kierowcy? Właśnie dzisiaj sobie poprawiłem. Terrano to samochody stare, nie da się ukryć. Fotele kierowcy są wysiedziane, wygniecione, podarte itp. Mój fotel miał podarte i wygniecione siedzisko. Oddałem do tapicera, który go połatał, jednak starość mu dalej doskwiera. Obejrzałem sobie mocowania samego siedziska foteli kierowcy i pasażera i okazało się, że bez problemu da się je zamienić. Trzeba tylko przynitować nitonakrętki w otworach siedziska, od spodu. Każde siedziska jest przykręcone do ramy fotela, od spodu, czterema śrubami. Śruby od strony oparcia są w tym samym miejscu. Różnica jest tylko w umiejscowieniu śrub od przedniej strony siedziska. Siedzisko kierowcy, z uwagi na regulację części podudowej, ma śruby bliżej przodu, natomiast siedzisko pasażera ma śruby mocujące troszkę dalej. Oba siedziska mają w tym miejscu otwory. Wystarczy do tych otworów przynitować nitonakrętki i po problemie. Akurat miałem nitonakrętki "szóstki", które przynitowałem. Tym oto sposobem mam teraz prawie nieużywane siedzisko pasażera, a pasażer ma zmęczone siedzisko kierowcy. Polecam taką operację, bo warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.