jaged Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Auto ma problem z utrzymaniem obrotów, które falują. Często prowadzi to do zgaszenia pojazdu. Niezbyt to przyjemne przy podjeździe do skrzyżowania. Wymieniłem świece. Komputer pokazywał błąd czujnika spalania stukowego, został wymieniony. Obecnie program nie pokazuje żadnych błędów, niemniej usterka nie ustała. Zauważyłem, że czujnik oznaczony jako 02 sensor -lh cały czas pracuje pomiędzy 0 a 0,9V. Czujnik rh niewiele przekracza 0V. Czy to jest normalne? Rozumiem, że 02 sensor to sonda lambda. Czy to moze być przyczyną kłopotów? [edytowane] Znalazłem, która to wtyczka. Odpisałem ją. Komputer pokazuje stale 0,31V. Dalej faluje obrotami. Pomysły? Poniżej link do filmu, który nagrałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Może to http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/35171-gasnie-przy-wolnych-obrotach-maxima/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaged Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Czyszczenie przepustnicy pomogło. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.