Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Note II i vmax na tempomacie.

seron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

To mój pierwszy post na forum, gdyż od kilku dni jestem posiadaczem Note'a II Acenta (+pakiet Auto, + pakiet rodzinny) z silnikiem 1,2 80KM (2015 r.).

Mam do Was pytanie/prośbę o sprawdzenie, gdyż nigdzie w instrukcji nie znalazłem informacji odnośnie moich wątpliwości.

Chodzi o prędkość maksymalną jaką można ustawić jadąc "na tempomacie". U mnie jest to max. 144 km/h i zastanawiam się, czy ten typ tak ma, czy coś nie do końca jest w porządku z układem tempomatu...

pozdr

Witam,

za niedługo będzie 1,5 roku jak mam e12 ale takiej opcji jeszcze nie testowałem.

Dam znać jak przetestuje.

Pozdrawiam 

Nie żebym był jakimś szaleńcem drogowym, ale miałem akurat kilka dni po zakupie okazję jechać autostradą jakieś 150km, więc dlaczego by nie spróbować działania tempomatu. A 144km/h to chyba nie jest jeszcze prędkość oszałamiająca :)

Prośba zatem o weryfikację przy okazji...

Pozdr

Cześć

Vmax na tempomacie nie testowałem, ale jechałem już na ustawionej 156 km/h i nie było problemu z regulacją w górę czy w dół

Zgodnie z instrukcją tempomat możesz ustawić od 30 do 210 km/h

No wlasnie - tempomat czy ogranicznik predkosci mozna ustawiac od 30 do 210? Bo z tego co kojarze, w instrukcji jest mowa o takim zakresie predkosci dla ogranicznika a nie tempomatu.

Sprawdzilem ogranicznik predkosci - u mnie mozna go ustawic w zakresie 30 - 170. A tempomat jak wczesniej posalem - max do 144.

Pozdr

Cześć

Faktycznie przedział 30 - 210 to ogranicznik prędkości, ale jak pisałem wyżej, podczas jazdy miałem na tempomacie ustawioną prędkość 156 km/h i nie było problemu z regulacją.

Dzięki. Z tego co widzę w Twoim podpisie, masz mocniejszy silnik 1,2 DIG-S.

Prośba o potwierdzenie jak to wygląda u pozostałych osób ze standardowym silnikiem 1,2.

pozdr

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...