spoon Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Witam Muszę wymienić skrzynię automatyczna w swoim Tyranku (Tyrano II 99r. 125KM 2,7 TD) Tutaj moje pytanie czy skrzynia będzie pasowała z Longa 2,7 TD 2002 rok? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Czemu ma nie pasowac? A dlaczego bedziesz wymieniac z czym masz problem ?tez ci nie ciagnie jak trzeba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Prawie będzie pasowała - może zostać otwór po czujniku prędkości, zależnie od osprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoon Opublikowano 7 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Witam Mechanik stwierdził że to skrzynia Muszę wymienić z względu : Na zimnym silniku po wrzuceniu D lub R gaśnie Na ciepłym silniku ciężko przerzuca biegi (3000-3500 obr/min) Zapomniałem dodać że mój tyranek jest krótki a skrzynia którą znalazłem jest od longa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 A czy podejdzie manualna skrzynia jak oryginalnie byla automatyczna? Bo tez musze wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoon Opublikowano 7 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Nie wiem czy podejdzie ale z względu na moją "" kontuzje" muszę jeździć automatem :/ Właśnie mam możliwość kupienia sprawnego automatu z Longa 2002rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) Mi juz ddenerwoje ten automat, pozno zmienia biegi, silnik musi ryczec zanim sie przelaczy za tym idzie duze spalanie a teraz jeszcze sie slizga.... Niby taki dobry, lepszy niz manualna skrzynia ale to chyba nieprawdziwy mit. Edytowane 7 Maja 2016 przez NOmaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoon Opublikowano 7 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Z tego co czytałem to trzeba regularnie olej zmieniać i filtr :/ Niby znalazłem speca od automatów w Wtorek zawiozę mu go zobaczymy co powie .... Jestem przygotowany na wymianę skrzyni .... coś jeszcze mi wspominał że z elektryką może być... Ogólnie jazda autkiem ok nie narzekam w terenie sobie też jakoś radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOmaro Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Wiem ze trzeba zmieniac olej ale co robil poprzedni wlasciciel to sie nie dowiesz. Speca od skrzyn to ja mam u siebie pod nosem ale co z tego jak regeneracja 3tys zl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Obydwaj panowie kiedy już zdejmiecie skrzynie zerknijcie na flanszę wału w silniku ... w T1 były różne tulejki w silnikach współpracujących z automatem i manualem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi