maniek1974 Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Witam mam nabitą klimę + olej do sprężarki brak wycieku . Ale sprężarka się nie załącza ,proszę o pomoc co to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/57407-p12-problem-z-klimatyzacj/ http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/75065-p12-problem-z-klimatyzacja/ http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/67983-p12-problem-z-klimatyzacja/ http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/103275-p12-problem-z-klimatyzacj%C4%85-i-jak-dosta%C4%87-sie-do-klapy-baga%C5%BCnika/ A jeśli sprężarka się nie załącza, to sprawdź bezpiecznik AIR CON o ile takowy jest Jeśli nie to, to jeszcze elektromagnes na sprężarce. Te linki wyżej to do poczytania i są to miejsca, gdzie mogłeś zadać pytanie zamiast zakładać kolejny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Witam mam nabitą klimę + olej do sprężarki brak wycieku . Ale sprężarka się nie załącza ,proszę o pomoc co to może być ? To tam gdzie nabijali Ci klimę nie zdiagnozowali dlaczego nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1974 Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 powiedzieli sprawa elektryczna na przewodzie którym dochodzi do sprężarki jest napięcie 7 wolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Podłącz na krótko kompresor. Jak kompresor się załączy to może być wina sterownika sprężarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1974 Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 podać bezpośrednio z akumulatora + do przewodu sprężarki na wyłączonym zapłonie ,powinien elektromagnes puknąć czy tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Dokładnie tak. Jeśli nie puknie to będzie sprawa elektroniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1974 Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Witam podłączyłem na krótko kompresor i elektromagnes działa. Podczas jazdy dziś klima zadziała dwu krotnie ,ale po włączeniu i wyłączeniu nadal nie chce się kompresor załączyć . Co to może być za przyczyna proszę o pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Sterownik kompresora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1974 Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 gdzie on się znajduję . nowy czy używka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 http://allegro.pl/modul-sterownik-klimatyzacji-nissan-primera-p12-i5125964405.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1974 Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 gdzie jest to ustrojstwo zamontowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Pojęcia nie mam. Poszukam w wolnym czasie. Moduł wygląda tak jak na zdjęciach na dole w linku. Ten na górze to sterowanie klapami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1974 Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Znalazłem gdzie się mieści za schowkiem. Czy to będzie wina tego sterownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1946 Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 To tam gdzie nabijali Ci klimę nie zdiagnozowali dlaczego nie działa? Dzisiaj odwiedziłem warsztat aby sprawdzić klimę i odgrzybić. Sprawdzenie i napełnienie odbywało się w cyklu automatycznym. W skład cyklu wchodzi również sprawdzenie dopiero po sprawdzeniu urządzenie drukuje dokument Przy okazji pragnę zapytać jak w Waszych miejscowościach kształtują się ceny napełnienia klimy. Ja zapłaciłem 120 PLN . Odgrzybianie w drugim warsztacie u kolegi gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Znalazłem gdzie się mieści za schowkiem. Czy to będzie wina tego sterownika? Tego w stu procentach nie zagwarantuję. Logicznym jest, że skoro przychodzi niskie napięcie na cewkę elektromagnesu sprężarki, to wina właśnie tego ustrojstwa. Sterownik odpowiada za pracę sprężarki i wentylatorów na chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1974 Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Okazało się że to przekaźnik ,to nie był sterownik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Okazało się że to przekaźnik ,to nie był sterownik . Można wiedzieć który? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1974 Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 stojąc od przodu samochodu z lewej strony ,niebieski ,dolny rząd pierwszy z prawej strony (cena nowego nissan org 186zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 stojąc od przodu samochodu z lewej strony ,niebieski ,dolny rząd pierwszy z prawej strony (cena nowego nissan org 186zł) Doszedłeś sam, czy byłeś w serwisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi