_Wasyl_ Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Cześć, Mam taki problem - głównie jeżdżę swoją P12 po mieści, ale czasem wyskakuję na trasę. Dziś wyjechałem i auto przy wyższych obrotach nie przybierało mocy jak powinno. Tzn silni ciągnął, ale nie tak dobrze (klima wyłączona) brak zrywu. Auto wyło jak by ktoś włączył odkurzacz pod maską. Dziś po powrocie otwieram maskę i widzę taką "szramę" na wężu (od czego?) - zaznaczone czerwoną strzałą, wokół jakby spocone olejem. Jest to silnik 2.2 138km. Świeżo po wymianie olejów, płynów i filtrów. Przebieg 230.000 Poniżej fotki. To wina tego pękniętego węża? Czy też siada mi po prostu turbo? (ogólnie auto nie szarpie, płynnie zwiększa obroty - co nie przekłada się na moc, nie kopci). Na luzie jak docisnę do 2500obrotów po jeździe to nie wyje. Pomocy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Całe ciśnienie z turbiny ucieka w atmosferę zamiast trafić do silnika. Stąd brak mocy i wycie. Wąż do wymiany, a szrama wygląda jakby ktoś zrobił specjalnie. Tylko kto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Wasyl_ Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Całe ciśnienie z turbiny ucieka w atmosferę zamiast trafić do silnika. Stąd brak mocy i wycie. Wąż do wymiany, a szrama wygląda jakby ktoś zrobił specjalnie. Tylko kto? Może to pękło po prostu ze względu na zmęczenie materiału? Jaki to jest wężyk dokładnie (numer części, albo jakaś inna poszlaka)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Poszukaj tu https://partsouq.com/en/catalog/genuine/unit?c=Nissan&ssd=%24HQARW1d0BwIBBUg0JTJBZmZxBwRRUR0kWA%24&vid=2021&cid=&uid=87975 Mógł też sam pęknąć. Klejenie nic nie da, może używka? http://allegro.pl/waz-przewod-turbiny-nissan-primera-p12-2-2dci-05ro-i6178445157.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Wasyl_ Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Dzięki wielkie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Napraw i pochwal się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Wasyl_ Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Jasne, mam nadzieję że w poniedziałek uda mi się to ogarnąć Edit: 400zł z robocizną. Części (tego węża) nie ma w PL. Będzie zrobiony na czwartek mam nadzieję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusb Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Poszukaj na allegro. Jeżeli nie będzie wystawionego to podzwon po osobach sprzedających p12 na części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.