JacekJQ Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Witam, Przy otwieraniu maski zerwała mi się linka i teraz nie mogę otworzyć maski. Panowie - co robić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Musisz pokombinować z odpowiednio wygiętym np. twardym drutem ,by przez szczelinę trafić w zapadkę i ją przesunąć . W tiidzie nie praktykowałem ,ale w fordzie i saabie tak i oba starania zakończyłem sukcesem. Jeśli nie dasz rady ,otworzy Ci to każdy "prawdziwy mechanik" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Przez szczelinę to raczej będzie trudne ,prędzej dzyndzla odblokuje się przez szczelinę grilla . A aa dziś otworzyłem zamkniętą maskę śrubokrętem w Tiida Jacek masz nad emblematem po prawej stronie w szczelinie przy zamkniętej masce przerwę w plastiku, tam wkładasz długi śrubokręt i pchasz w lewo i cyk otwarte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 A widzisz Edziu ,jednak przez szczelinę Ktoś pomyślał w fazie produkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Gdyby nie Jacek to bym nawet nie zainteresował się szczelinami technicznymi w otwieraniu awaryjnym maski Tak france pomyślały że linka może się zerwać i trzeba będzie śrubokrętem sobie cyk pyk robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Gdyby nie Jacek to bym nawet nie zainteresował się szczelinami technicznymi w otwieraniu awaryjnym maski Tak france pomyślały że linka może się zerwać i trzeba będzie śrubokrętem sobie cyk pyk robić Dzięki za pomoc jutro spróbuję. Tak właśnie sobie myślałem, zeby mieć pod ręką drugą Tiidę i sprawdzić how to. Wszyscy na forum wiedzą, że na Manix-a i Edka można zawsze liczyć! Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Aaaaa tam drobiazg Mam nadzieje że też masz tą przerwę w grillu do wsadzenia śrubokręta bo jak nie to kaplica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Maska otwarta! Na szczęście linka nie była zerwana lecz "oswbobodziła" się z języka spustowego w kabinie. Za czym to zobaczyłem to gmerałem wkrętakiem w szczelinie między maską a grilem ale nie udało się. Dopiero jak otworzyłem i obejrzałem dokładnie mechanizm to otwarcie śrubokrętem stało się proste. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Po twojej stronie plus a po mojej radość że i ty potrafisz zrobić cyk pyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.