baracuda39 Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Hey, jestem tu zupełnie nowy i pisze niejako w imieniu Taty, który z komputerem nie jest zbytnio zaprzyjaźniony Jest on posiadaczem Nissana Almery 2004r, 1,4 benzyna. Ma dziwne objawy, postaram się opisać najbardziej obrazowo jak się da Ruszamy autkiem normalnie z pierwszego biegu wszystko jest ok ale jadąc np na 3 biegu chce nagle przyspieszyć (już bez sprzęgła) dodając gazu silnik natychmiast wchodzi na bardzo wysokie obroty a przyspieszenia nie ma, trzeba zdjąć nogę z gazu i bardzo delikatnie go dodawać. Wtedy autko spokojnie przyspiesza i na każdym kolejnym biegu jest podobnie. Problematyczne jest to o tyle że trzeba się dwa razy zastanowić czy na trasie da się rade wyprzedzić i czy jest odpowiednia ilość miejsca na rozpędzenie się Jemu to za bardzo nie przeszkadza bo ma delikatną nogę ale ja wiem że coś się dzieje i to tylko pewnie kwestia czasu jak autko stanie gdzieś w środku Polski i będzie problem Proszę pomóżcie bo tą Almerą nie jeżdżę a wiem że tutaj pewnie podobne tematy były rozgryzane tylko nie wiem pod jakim hasłem tego szukać Dzięki z góry za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Tarcza sprzęgłowa do wymiany. Albo cienka, albo mokra od oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baracuda39 Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Nie ma innej opcji jeśli chodzi o tą tarczę sprzęgłową ?? Pozostaje tylko wymiana ?? Ewentualnie pytanie czy można to jakoś sprawdzić/potwierdzić ?? SZczerze tak myślałem że to coś ze sprzęgłem ale zawsze gdzieś nadzieja była że to może jakiś mniejszy problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Nie ma innej możliwości. Tylko wymiana tarczy. Przy zaolejonej tarczy trzeba jeszcze ustalić źródło wycieku oleju i je zabezpieczyć. Trzeba rozebrać i ustalić przyczynę. Są tylko dwie ww opcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baracuda39 Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Dzięki wielkie za pomoc Teraz tylko trzeba znaleźć jakiegoś dobrego fachowca który pomoże załatwić temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.