Kugel Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Witam.Chce kupic Juka Nismo.Sa sprowadzane z USA.Jaka jest roznica miedzy wersja europejska a amerykanska.Chodzi mi o parametry techniczne .Czy ktos mi podpowie i doradzi???Dziekuje i pozdrawiam.Kugel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 A jakiś link do firmy co sprowadza? Chyba nie te uszkodzone, co na zdjęciu ładnie wyglądają, a w rzeczywistości farba na złomie i szpachli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kugel Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 A jakiś link do firmy co sprowadza? Chyba nie te uszkodzone, co na zdjęciu ładnie wyglądają, a w rzeczywistości farba na złomie i szpachli? Nie wiem.Po prostu chce sie cos dowiedziec i szukam madrej porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Jeśli chodzi Ci o tańsze Juki... tam raczej nie szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kugel Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Jeśli chodzi Ci o tańsze Juki... tam raczej nie szukaj Nie chodzi o to.Chodzi mi o roznice techniczne a takze czy jest to niezbyt ryzykowne.Po prostu szukam porady na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Juke ma silnik mniej niż 2.0 więc nie płaci się olbrzymiej akcyzy, więc sprowadzenie ma jakiś sens nie wydaje mi się, żeby były większe różnice, raczej to światowy projekt, jeśli już to małe zmiany związane z dostosowaniem do lokalnych przepisów, pewnie światła na asymetryczne trzeba, kierunki tył na pomarańczowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Witam.Chce kupic Juka Nismo.Sa sprowadzane z USA.Jaka jest roznica miedzy wersja europejska a amerykanska.Chodzi mi o parametry techniczne Nie ma większych różnic z jednym wyjątkiem: w EU Juke Nismo RS zastąpił wersję Nismo przy okazji liftingu, w USA oferowane są obie równolegle - Nismo (nie RS) ma tam 190 koni, poza tym skrzynia CVT ma o jeden "bieg" mniej i nie ma łopatek przy kierownicy, Nismo RS nie różni się od tego europejskiego poza różnicami wynikającymi z lokalnych przepisów (np. oświetlenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kugel Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Nie ma większych różnic z jednym wyjątkiem: w EU Juke Nismo RS zastąpił wersję Nismo przy okazji liftingu, w USA oferowane są obie równolegle - Nismo (nie RS) ma tam 190 koni, poza tym skrzynia CVT ma o jeden "bieg" mniej i nie ma łopatek przy kierownicy, Nismo RS nie różni się od tego europejskiego poza różnicami wynikającymi z lokalnych przepisów (np. oświetlenie). Ok.A zestrojenie ukladu jezdnego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Skonczyly sie czasy, gdzie amerykance bujaly i ciezko bylo szybko w zakrety wchodzic, jesli juz jakies zmiany to raczej na plus w codziennym uzytkowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Ja bym się dowiedział czy gwarancja jest tolerowana w UE na takiego ze USA...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Witam.Chce kupic Juka Nismo.Sa sprowadzane z USA.Jaka jest roznica miedzy wersja europejska a amerykanska.Chodzi mi o parametry techniczne .Czy ktos mi podpowie i doradzi???Dziekuje i pozdrawiam.Kugel Pierwsze Juki w USA były już dostępne z szyberkiem i od jakieś tam wersji chyba SL z subwooferem Rockford Fosgate w lewym boczku bagażnika, reszta wydaje się być bez zmian w stosunku do EU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Gwarancja nie jest uznawana, ale jak sie kupuje auto uzywane, czesto lekko pukniete, w atrakcyjnej cenie, to juz nie ma to istotnego znaczenia, zwlaszcza ze z reguly w usa pelna gwarancja jest do 36tys mil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Ok.A zestrojenie ukladu jezdnego??? ZTCW. to zawieszenie jest takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kugel Opublikowano 21 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 A czy mozna przerobic automatyczny 4x4 na dolaczany recznie???? A moze ktos porozmawil by ze mna przez telefon???Ktos zorietowany w temacie Juka.Poszukuje madrego fachowca w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 A czy mozna przerobic automatyczny 4x4 na dolaczany recznie???? Co rozumiesz przez "4x4 dołacząny ręcznie"? W wersji AWD tryb pracy napędu się wybiera spośród trzech dostępnych, jednym z tych trybów jest napęd tylko na oś przednią (2WD), dwa pozostałe to 4WD (do jazdy w warunkach zmniejszonej przyczepności - gdy jest ślisko i można ten tryb uznać za coś w rodzaju "stałego" napędu na 4 koła) i 4WD-V (ten tryb ma służyć do poprawy trakcji w warunkach dobrej przyczepności, szczególnie przy skręcaniu - domyślnie tylna oś nie jest napędzana, ale w razie potrzeby moment obrotowy jest rozdzielany między poszczególne koła żeby zapewnić możliwie najlepszą trakcję). Poniższy filmik pokazuje trochę, jak to teoretycznie wygląda: https://www.youtube.com/watch?v=LJXHeVws5oE Tryb 2WD to nie jest jednak to samo co w przypadku Nismo RS FWD, bo ten drugi ma fabrycznie szperę - coś za coś: albo masz AWD ze skrzynią CVT, albo FWD ze skrzynią ręczną, ale i ze szperą. Nismo RS FWD w warunkach dobrej przyczepności będzie szybszy od AWD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kugel Opublikowano 29 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Co rozumiesz przez "4x4 dołacząny ręcznie"? W wersji AWD tryb pracy napędu się wybiera spośród trzech dostępnych, jednym z tych trybów jest napęd tylko na oś przednią (2WD), dwa pozostałe to 4WD (do jazdy w warunkach zmniejszonej przyczepności - gdy jest ślisko i można ten tryb uznać za coś w rodzaju "stałego" napędu na 4 koła) i 4WD-V (ten tryb ma służyć do poprawy trakcji w warunkach dobrej przyczepności, szczególnie przy skręcaniu - domyślnie tylna oś nie jest napędzana, ale w razie potrzeby moment obrotowy jest rozdzielany między poszczególne koła żeby zapewnić możliwie najlepszą trakcję). Poniższy filmik pokazuje trochę, jak to teoretycznie wygląda: https://www.youtube.com/watch?v=LJXHeVws5oE Tryb 2WD to nie jest jednak to samo co w przypadku Nismo RS FWD, bo ten drugi ma fabrycznie szperę - coś za coś: albo masz AWD ze skrzynią CVT, albo FWD ze skrzynią ręczną, ale i ze szperą. Nismo RS FWD w warunkach dobrej przyczepności będzie szybszy od AWD. Bardzo dziekuje.To dobra podpowiedz.Zwaszcz ze jestem laikiem.Pozdrawiam Bardzo dziekuje.To dobra podpowiedz.Zwaszcz ze jestem laikiem.Pozdrawiam Witaj daniel.Potrzebuje natychmiast pomocy w postaci informacji.Dotyczy tego neszczesnego napedu.Czy istnieje mozliwosc zebysmy sie skontaktowali glosowo?????????????Prosze o jak najszybsza odpowiedz.Pozdrawiam.Kugel Bardzo dziekuje.To dobra podpowiedz.Zwaszcz ze jestem laikiem.Pozdrawiam Witaj daniel.Potrzebuje natychmiast pomocy w postaci informacji.Dotyczy tego neszczesnego napedu.Czy istnieje mozliwosc zebysmy sie skontaktowali glosowo?????????????Prosze o jak najszybsza odpowiedz.Pozdrawiam.Kugel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi