terranosi Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Przeglądalem forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi; czy jeśli wsadze sprężyny zawieszenia z Terrano II do I to dzwignie mi tył ? obecnie mam serie + podkładki 2" i wydaje mi się, że sprężyny są już ' uklepane', strasznie nisko siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 to jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terranosi Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 a co z nr częsci ? wiem, że się różni a wydaje mi się, że bylby ten sam nr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melmack Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 u mnie założyłem niby od TII ale nic sie nie podniosło.Miałem stare krótkie ale z grubego drutu.Założyłem te plus tubusy i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terranosi Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 aha oki w takim razie dzieki i szukam z innych samochodow moze cos spasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Ja miałem u siebie sprężyny EFS (np tutaj mają) - generalnie bardzo dobrze się sprawdzały i stał dużo wyżej niż na oryginałach z podkładkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwar Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Ja zakładam od fso polonez. Mają wysokość 41 cm, sprężyna terrano do lift 2" ma 42,7 cm. Zobaczymy jaki będzie efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.Mazur Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Jak buda nisko siedzi to może zgniły mocowania budy i buda opadła. Jest jeszcze opcja, że w ramie zgniły miski sprężyn i je podniosło co za tym idzie buda zbliżyła się do opon. Obecnie przerabiam ten temat, mówili żebym nie dawał tony płytek i zaprawy do środka Ząb czasu nadgryzł pewne elementy i są tego skutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1305 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 odgrzeje troche temat mój terrano 2 jest 3 drzwiowy jak założę sprężyny od longa 5 drzwi to mi się podniesie auto lub troche utwardzi ? Ciągam często przyczepkę dość ciężką i tył jakoś tak mocno siada ,nawet bez przyczepki troche siedzi względem przodu . dodam że wszystko sprawne kielichy całe nie pordzewiałe mocowania również .sprężyny nie popękane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiang33 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 W zależności od producenta różnica długości sprężyn standardowych wynosi 0.5-1 cm i do longa są delikatnie grubsze, więc może się delikatnie poprawić nośność w twoim aucie i tył nie będzie tak siadał. Jak przód masz wyżej niż tył to opuść go trochę na drążkach skrętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1305 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 niby mógł mym opuścić na drążkach a mam je podkręcone dość mocno z tym że wolał bym podnieś lub usztywnić tył zeby było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiang33 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 jeśli nie masz z tyłu założonych sprężyn liftujących to najlepszym rozwiązaniem będzie wymiana na sprężyny +2" lub podkładki nad sprężyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 podkładka to najtańsze rozwiązanie, jednak nadal masz starą sprężynę lepiej dać liftowaną sprężynę, w późniejszej kolejności jak będziesz wymieniał amory, to kupisz sobie dłuższe do liftu i będzie jak trzeba pamiętaj że sprężyny do liftu można dobierać pod kątem ewentualnych dodatkowych obciążeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatiG96 Opublikowano 12 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 (edytowane) I jak Panowie dopasował ktoś coś do T1?Posiadam Pathfindera 1 3.0v6, sprężyny już siedzą i to strasznie. Zamawiałem kyb do T1, jednak są inne.Moje mają 10 zwoi i grubość ok. 14mm, i nie mogę takich odnaleźć Edytowane 12 Lutego 2018 przez MatiG96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi