Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z odpalaniem Nissan Almera N16 2.2Di 2001r.

Nissan16

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Problem dotyczy mojej Almery. Mam ją od lutego i od tamtej pory jest ten problem. Silnik czesto dlugo kreci, a po chwili odpala bez problemu i za kopci na "bialo" ale ani oleju i plynu nie bierze. Jak jest cieply pali bez problemu.Poprzedni wlasciciel jeździł z tym jakieś pół roku. Mój mechanik uznał ze to przyczyna zacierajacego sie silnika. Prosze o odpowiedz co moze być przyczyna.

Witaj @Nissan16 :)

Zapraszam do skorzystania z wyszukiwarki na forum - wchodzisz w dział modelowy Almera - u góry, po prawej str. jest "magiczne okienko " - wpisujesz tam słowa kluczowe, np. 2,2 problem z odpalaniem - pojawi się lista tematów , w których był poruszany ten problem - musisz je przeczesać sam ;)

Pierwszy z brzegu , na szybko znaleziony

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/61164-n16-problem-z-odpaleniem-22-di/?hl=+2,2%20+problem%20+odpalaniem

Dokładnie tak jak radzi Skylimera! To podstawa.

Ponad to dodam tylko tyle że twojemu mechanikowi raczej mózg się zaciera. I zmień mechanika! Jeśli nie ubywa płynu chłodniczego. Po krótkim powtórnym odpalaniu( na zimnym silniku) łapie szybko i kopci niczm świeca dymna do pouki nie złapie ok 30 C'. A motor Japan( bo były i na pół france[ pokrywa rozrządu z wtw.sztucznego ], nie podałeś rocznika-uzupełnij prof.),masz raczej problem z sterownikiem w VP44 lub VP45/o ile pamiętam przy 136km/( czyli pompą wtryskową). Nie zawsze wywali błąd! Poza tym trzeba sprawdzić trzeba szczelność układu wtryskowego i ciśnienie.

Pzd.

Jak masz możliwość to podepnij się pod N.Consult niech sprawdzi wszystkie parametry pracy na garach i prace sterownika VP. Może da jakieś jasne światło na problem.

Działaj i daj znać jak to wygląda...

• 3 tygodnie później...

Witam tez mam problem od wczoraj ze swoim nissanem przestał nagle zapalać pokazuje błąd p1600 czy to będzie mechanika pompy czy sterownik i gdzie można takie coś naprawić i jakie koszty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...