Nissan16 Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Witam. Problem dotyczy mojej Almery. Mam ją od lutego i od tamtej pory jest ten problem. Silnik czesto dlugo kreci, a po chwili odpala bez problemu i za kopci na "bialo" ale ani oleju i plynu nie bierze. Jak jest cieply pali bez problemu.Poprzedni wlasciciel jeździł z tym jakieś pół roku. Mój mechanik uznał ze to przyczyna zacierajacego sie silnika. Prosze o odpowiedz co moze być przyczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Witaj @Nissan16 Zapraszam do skorzystania z wyszukiwarki na forum - wchodzisz w dział modelowy Almera - u góry, po prawej str. jest "magiczne okienko " - wpisujesz tam słowa kluczowe, np. 2,2 problem z odpalaniem - pojawi się lista tematów , w których był poruszany ten problem - musisz je przeczesać sam Pierwszy z brzegu , na szybko znaleziony http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/61164-n16-problem-z-odpaleniem-22-di/?hl=+2,2%20+problem%20+odpalaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Dokładnie tak jak radzi Skylimera! To podstawa. Ponad to dodam tylko tyle że twojemu mechanikowi raczej mózg się zaciera. I zmień mechanika! Jeśli nie ubywa płynu chłodniczego. Po krótkim powtórnym odpalaniu( na zimnym silniku) łapie szybko i kopci niczm świeca dymna do pouki nie złapie ok 30 C'. A motor Japan( bo były i na pół france[ pokrywa rozrządu z wtw.sztucznego ], nie podałeś rocznika-uzupełnij prof.),masz raczej problem z sterownikiem w VP44 lub VP45/o ile pamiętam przy 136km/( czyli pompą wtryskową). Nie zawsze wywali błąd! Poza tym trzeba sprawdzić trzeba szczelność układu wtryskowego i ciśnienie. Pzd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nissan16 Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Też tak sądziłem ze to albo wtryski albo pompa. Dzięki Panowie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Jak masz możliwość to podepnij się pod N.Consult niech sprawdzi wszystkie parametry pracy na garach i prace sterownika VP. Może da jakieś jasne światło na problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nissan16 Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Dzięki. Ogarne temat dzisiaj i zobaczymy co da sie zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Działaj i daj znać jak to wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seba13 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Witam tez mam problem od wczoraj ze swoim nissanem przestał nagle zapalać pokazuje błąd p1600 czy to będzie mechanika pompy czy sterownik i gdzie można takie coś naprawić i jakie koszty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.