elektropomoc Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Witam Mam pytanie W wersji poliftowej dołożona jest dodatkowa półka pod panelem klimatycji, której w Qashqai'u przed liftem brak. Chciałbym zamienić całą ramkę konsoli, na taką z półką oraz zakupić nowy panel klimatyzacji - ten nowszy różni się delikatnie. Włączanie dodatkowego nawiewu powędrowało z dodatkowego przycisku właśnie w nowy model panelu klimy Czy ktoś przerabiał już może temat podłączenia dodatkowego nawiewu, przerobienie kabli tak aby wszystko chodziło. Kostki samego panelu są identyczne, mają tyle samo pinów, ale nie wiem, czy to wogóle ma prawo działać. Koszt całej operacji niewielki: 100 - 150zł, więc gra warta świeczki moim zdaniem Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 To gdzie w nowym panelu wlacza sie ten dodatkowy panel? Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.Byd Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 To gdzie w nowym panelu wlacza sie ten dodatkowy panel? Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka W poliftowej wersji włącznik dodatkowego nawiewu jest na panelu klimatronika a przed lift ma osobny przycisk obok gniazda 12V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 I latwo jest go zintegrowac z nowym panelem? Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.Byd Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 I latwo jest go zintegrowac z nowym panelem? Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka a tego to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Panele z Qq Panele z Qq !,, ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Wystarczy wymienic? a wtyczki? Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.Byd Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 No sama wymiana nie wystarczy, trzeba piny przepinać. I przycisk dodatkowego nawiewu podłączyć pod panel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Panele z Qq Panele z Qq !,, ! A z tyłu kolega pokaże? Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka No sama wymiana nie wystarczy, trzeba piny przepinać. I przycisk dodatkowego nawiewu podłączyć pod panel.Pamietaj tylko ze ten samodzielny przycisk dodatkowego nawiewu jest typu on/off a ten na panelu impulsowy Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 przed i polift 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektropomoc Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 A tutaj zdjęcie przycisku kostki przycisku w wersji przedliftowej Gerelanie 4 piny, nie wiadomo, czy wszystkie aktywne. Pewnie masa, zasilanie, jakieś zasilanie podświetlenia przycisku po włączeniu, Dość istotna sprawa to faktycznie to o czym mówił peceq a więc jeden przełącznik typu on / off, drugi impulsowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 A tutaj zdjęcie przycisku kostki przycisku w wersji przedliftowej Gerelanie 4 piny, nie wiadomo, czy wszystkie aktywne. Pewnie masa, zasilanie, jakieś zasilanie podświetlenia przycisku po włączeniu, Dość istotna sprawa to faktycznie to o czym mówił peceq a więc jeden przełącznik typu on / off, drugi impulsowy. 2 piny są do podswietlenia i 2 na Przełącznik, Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektropomoc Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Wygląda na to, że nikt nie miał styczności z tematem / nie wymieniał. Ma ktoś dostęp do jakiegoś service manuala, być może tam uda się znaleźć jakieś informacje odnośnie podłączenia kabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Pomysl fajny ale najlepiej miec 2 przelaczniki i zrozumiec ich logike działania, zawsze mozna kupic nowszy panel, moze kiedys przydadzą sie przyciski albo wyświetlacz Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol2.0CDI Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Odświeże temat. Macie może schemat tej kostki albo chociaż zasilania? Które piny są odpowiedzialne za zasilanie i podświetlenie? Coś mi się porobiło i chce sprawdzić czy dochodzi zasilanie. Zimno na zewnątrz więc schemat trochę by mnie poratował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 7 godzin temu, Karol2.0CDI napisał: Odświeże temat. Macie może schemat tej kostki albo chociaż zasilania? Które piny są odpowiedzialne za zasilanie i podświetlenie? Coś mi się porobiło i chce sprawdzić czy dochodzi zasilanie. Zimno na zewnątrz więc schemat trochę by mnie poratował. klima.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exciter Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Może ktoś mi wytłumaczyć, czemu służy ten przycisk w wersji przedliftowej? Przecież domyślnie chyba obieg powietrza jest zewnętrzny, więc co daje włączenie tego przycisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol2.0CDI Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Pewnie najbardziej chodziło o kwestię estetyki panelu. Wyobraź sobie, że byłby tam jedne długi przycisk. Wizualnie wyglądałoby to kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 A nie jest tak że jak zamkniesz obieg to żeby go otworzyć musisz wcisnąć ten przycisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exciter Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 @MisilYE Dokładnie to dziś weryfikowałem. Obieg zamknięty można otworzyć przyciskiem obiegu otwartego (wtedy zapala się dioda obiegu otwartego, gaśnie zamkniętego), ale również wciskając przycisk obiegu zamkniętego (wtedy obie diody się nie palą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi