__TheBest__ Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Witam. Zwracam się z pomocą do was w sprawie skrzyni a dokładniej reduktora w terrano II.Problem jest z przełożeniami napędu 4H jak i zarówno 2H działa bez zarzutu ale N i 4L nie moge wrzucić dlaczego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 co to znaczy nie mogę ? 1 - dźwignia się nie daje przesunąć ? czy 2 - przesuwasz dźwignie a nie ma skutku ? jak 1 > ...to głupie pytanie a naciskasz ją przy zmianie?, czy robisz to na postoju? zerknij od dołu zobacz czy nic nie blokuje ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__TheBest__ Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) Nie mogę jej przesunąć , robie to na postoju oraz nic jej nie blokuje od dołu. Edytowane 23 Maja 2016 przez __TheBest__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Trzeba wcisnąć dzwignię, jak kolega Hugh mówił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__TheBest__ Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Tylko że właśnie nie mogę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 zobacz od dołu czy nic nie blokuje, albo od góry po wyciągnięciu mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__TheBest__ Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Nic nie blokuje ani od dołu ani od góry.A Nissany Terrano II z 2001r. nie miały tylko dwóch przełożeń na rewersie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Nic nie blokuje ani od dołu ani od góry.A Nissany Terrano II z 2001r. nie miały tylko dwóch przełożeń na rewersie? na czym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__TheBest__ Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 reduktorze** sorry pomyłka moja ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Jeżeli było by tylko 2H i 4H to nie potrzeba by było reduktora - on działa dopiero przy 4L - jeżeli jest reduktor to musi być 4L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__TheBest__ Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Dzięki za odpowiedź.Tylko nie rozumiem tego że ich nie moge włączyć, zarówno wolnych biegów jak i luzu na reduktorze. Edytowane 24 Maja 2016 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Jeśli skrzynia automat. to wpierw musisz na "Neutral" ją ustawić i dopiero wajchą reduktora operować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__TheBest__ Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Jednak od góry po wyciągnięciu mieszka była blacha przygięta i nie puszczała.... Dzięki za pomoc udało mi się go naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi