Gość saki Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 jeszcze jedno, obiecuję, że już ostatnie pytanie z typu co to jest. Almera 1,4, 16v, sedan, 1998 rok. Mianowicie w obudowie filtrra powietrza jest okrągły otwór na górze. Pod tym otworem jest taka folia. Któregoś dnia byłem u mechanika i on mi tą klapę i tę folię otworzył/odkleił. Bo było to przyklejone, by się nie otwierało. Jak się domyślal jest pewnie jakiś bezpiecznik, który wypuszcza powietrze w razie zbyt wysokiego ciśnienia? tak, dobrze myślę? Co to więc jest? Dlaczego mogło być zaklejone przez poprzedniego właściciela? Dlaczego to nie powinno być zaklejone i zamknięte na stałe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 A masz instalację gazową bo jeśli tak to jest bezpiecznik wybuchowy gazu ,żeby filtra nie rozerwało a może poprostu była w tym samochodzie instalacja gazowa i ktoś ją zdemontował i zostało tylko wspomnienie. Pozdrawiam : Yogi :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 Tez obstawiam zdjeta instalacje gazowa.Sam mam taki metalowy okragly grzybek na obudowie do filtra powietrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 Tez obstawiam zdjeta instalacje gazowa.Sam mam taki metalowy okragly grzybek na obudowie do filtra powietrza jaką zdjętą? Ludzie, ja jeżdżę na tym gazie. ubywa go i tankuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 23 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2005 No to już masz odpowiedz - jest to bezpiecznik przeciw wybuchowy aby filtra nie rozerwało przy strzale powrotnym gazu. Pozdrawiam : Yogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.