clawis Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) Witam. W JUKE postanowiłem zamontować lusterko fotochromatyczne o Navary D40.Szukam schematu rozpiski podłączenia wtyczki do lusterka.Potrzebuje podłączyć + od stacyjki + od wstecznego i masę .Niestety z wtyczki wychodzi 7 przewodów i zrobił sie problem.Wtyczka jest 12 pin. Pozdrawiam Kazik . Edytowane 27 Maja 2016 przez clawis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Panie masz Pan czujnik zmierzchu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) To jakieś dziwne lusterko .Nie znam modeli NAVARY 40.W lusterku zamontowany jest prawdopodobnie monitor pod kamerę cofania.Niestety nie mam czujnika zmierzchu. To jest chyba to: http://www.ebay.com/itm/171075409599?rmvSB=true Edytowane 27 Maja 2016 przez clawis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Nie ma żadnego monitora pod kamerę cofania. Warunkiem pracy jest obecność czujnika zmierzchu wtedy BCM może sterować pracą lusterka analizując różnicę pomiędzy czujnikiem w lusterku a czujnikiem zmierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Mylisz się kolego sq9mcs Czujnik zmierzchu jest nie potrzebny. .Analizę robią czujnik z przodu i z tyłu lusterka. A to że lusterko ma monitor do kamery cofania załączany plusem z czujnika cofania to spójrz na zdjęcie . Symbol lusterka to GNTX-957. Niestety te lusterko jest mi do JUKE niepotrzebne.Podgląd kamer mam w stacji multimedialnej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Panie co to za wynalazek kupiłeś. To nie jest Nissanowskie lusterko tylko chiński wynalazek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Panie co to za wynalazek kupiłeś. To nie jest Nissan owskie lusterko tylko chiński wynalazek.. Nissan Navara D40 wersja z Francji .Kupiłem z allegro.Symbol lusterka to GNTX-957 i takie Navara miała też w ofercie.Niestety sprzedający przywiózł tylko lusterko z kawałkiem okablowania. .Brakuje kamerki i czujników cofania ze sterownikiem do kpl.Fotochrom działa idealnie. Takie lusterka montowano w Nissanach i Mitsubishi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Nie wiem skąd masz takie informacje ale kamera montowana była tylko w modelach z stacją multimedialną. I wtedy nie montowano czujników cofania. Notabene Nissan nie produkował dedykowanego zestawu czujników cofania zawsze był to jakiś rebrand. W chinach pełno ofert tego lusterka, producentem jest firma Gentex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal19880 Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 (edytowane) Ta kostka którą masz, ma przewody do termometra ,zasilania lusterka ,i homelink . Lusterko które jest na zdjęciu (to z wyświetlaczem ) jest od toyoty Wtyczka pasuje do różnych modeli lusterek Edytowane 29 Maja 2016 przez rafal19880 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clawis Opublikowano 29 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 (edytowane) Nie wiem skąd masz takie informacje ale kamera montowana była tylko w modelach z stacją multimedialną. I wtedy nie montowano czujników cofania. Notabene Nissan nie produkował dedykowanego zestawu czujników cofania zawsze był to jakiś rebrand. W chinach pełno ofert tego lusterka, producentem jest firma Gentex. mirror with monitor and the ability to connect a rear view camera part number Nissan Part No .: 96321-3UB0DINSIDE MIRROR Ta kostka którą masz, ma przewody do termometra ,zasilania lusterka ,i homelink . Lusterko które jest na zdjęciu (to z wyświetlaczem ) jest od toyoty Wtyczka pasuje do różnych modeli lusterek Dzięki za info ale te lusterko ma 12 pin jak uruchomic fotochrom to wiem .Na chwile monitor też .Podejrzewam że musi mieć stały sygnał video żeby się po paru sekundach nie wyłączał po otrzymaniu impulsu z czujnika cofania Edytowane 29 Maja 2016 przez clawis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 W katalogu Nissana na EU brak takiego elementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol2.0CDI Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 W dniu 28.05.2016 o 15:14, clawis napisał: Mylisz się kolego sq9mcs Czujnik zmierzchu jest nie potrzebny. .Analizę robią czujnik z przodu i z tyłu lusterka. A to że lusterko ma monitor do kamery cofania załączany plusem z czujnika cofania to spójrz na zdjęcie . Symbol lusterka to GNTX-957. Niestety te lusterko jest mi do JUKE niepotrzebne.Podgląd kamer mam w stacji multimedialnej . Można zobaczyć jak to lusterko wygląda od tyłu? Tam jest dodatkowy przewód RCA czy wszystko realizowane jest przez wtyczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi