sakusek Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Witam, mam note 1.4, problem jest taki że na luzie słychać takie stukanie z okolic skrzyni biegów. Po wciśnięciu sprzęgła stukanie ustaje, czy to normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 łożysko wyciskowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Witam, mam note 1.4, problem jest taki że na luzie słychać takie stukanie z okolic skrzyni biegów. Po wciśnięciu sprzęgła stukanie ustaje, czy to normalne? Było milion razy wałkowane na forum. Takie terkotanie - raczej nie stukanie, na biegu jałowym cichnące po wciśnięciu sprzęgła jest normalne. Wiele osób to zgłaszało. To prawdopodobnie synchronizator 5 biegu, który z racji konstrukcji naszego samochodu znajduje się dość blisko lewej strony auta i tam to jest najbardziej słyszalne. Latem to słychać bardziej (olej w skrzyni szybciej się nagrzewa i robi się rzadki), zimą mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Było milion razy wałkowane na forum. Takie terkotanie - raczej nie stukanie, na biegu jałowym cichnące po wciśnięciu sprzęgła jest normalne. Wiele osób to zgłaszało. To prawdopodobnie synchronizator 5 biegu, który z racji konstrukcji naszego samochodu znajduje się dość blisko lewej strony auta i tam to jest najbardziej słyszalne. Latem to słychać bardziej (olej w skrzyni szybciej się nagrzewa i robi się rzadki), zimą mniej. Raczej na odwrót. Zimą bardziej słychać i jak silnik jeszcze zimny,po rozgrzaniu w ogóle. Przynajmniej u mnie,ale to francuska norma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.