sylwek1975 Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Witam Kolegów, mam dziwny problem ...zacznę od początku...co jakiś czas (raz na tydzień a czasami 2-3 razy dziennie) zapalała się kontrolka od silnika i przy zmianie biegu (najczęściej) silnik gasł ale po wyłączeniu i załączeniu stacyjki palił od strzała. Aż do czasu że stracił moc i zaczął przykopcać na biało-szaro ) wjechałem na podwórko i zgasł i koniec nie pali ...załapuje ma niskie obroty i zaraz gaśnie. Sprawdzałem paliwo na wtryski dostaje i tu moje pomysły się kończą...nie mam możliwości sprawdzić na kompie (mieszkam na wsi a spece w okolicach mówią że gniazdo nie takie) Pomożecie:) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 zobacz jeszcze czy napięcie na świece żarowe dostaje. jak jest paliwo i świece grzeją to musi odpalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek1975 Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 zobacz jeszcze czy napięcie na świece żarowe dostaje. jak jest paliwo i świece grzeją to musi odpalić przy tych temperaturach i bez grzania powinien gadać....może uszczelka pod głowicą? -niepokoi mnie te kopcenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 sprawdz stan plynu skoro ci dymi, moze pompa siada? za mala dawka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek1975 Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 sprawdz stan plynu skoro ci dymi, moze pompa siada? za mala dawka? a jak mogę sprawdzić pompę?...czy tylko fachowcy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 A turbina ci się nie zwiększa miałem podobne objawy kiedyś w swoim.palił od strzału a jak wciskałem gaz to lekko przykopcił na szaro i zgasł i tak w kółko .spróbuj jAK go zapalisz podpompować pompkę na filtrze czy gdzieś nie powstała nieszczelności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 a turbo da się sprawdzić czy ładnie się kręci .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 spróbuj podłączyć paliwo "na krótko" nie z baku tylko z jakiegoś innego pojemnika bezpośrednio do pompy, jeśli coś się przytkało po drodze, to silnik powinien pracować normalnie i nie od razu, że uszczelka pod głowicą jak kopci na biało, to może być znak, że układ jest zapowietrzony filtr paliwa kiedy wymieniałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek1975 Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 filtr na jesień...będę próbował na krótko ...mam czas dopiero w piątek..praca w MON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.