ten1973 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Witam, mam mały problem z Primerką p12 2.2 - wsiadłem, odpaliłem, wcisnąłem sprzęgło, usłyszałem taki metaliczny trzask (coś prztyknęło) i biegi już nie weszły na zapalonym silniku. Na zgaszonym wchodziły, więc do mechanika powiedziałem co i jak . Ten stwierdził ,że pewnie docisk (słoneczko) pękło, skrzynie wyciągnął - docisk cały, tylko na dwumasie takie minimalne dwa małe ślady jakby nie równo brało...padła mi wcześniej dwumasa, więc wiem jakie są objawy drgania kierownicy,lewarka ale teraz to zbaraniałem.Wyczytałem na kompie ,że może ścianka grodziowa pękła i całe mocowanie sprzęgła wchodzi do środka. Ktoś coś doradzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Niech mechanik wciśnie słoneczko pod prasa i zluzuje zatrzask , tarcza sprzęgła była zużyta a zatrzask zabezpiecza wysprzeglik przed uszkodzeniem , mechanik powinien to wiedziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ten1973 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 kolego voyager1956 dobrze piszesz tylko u mnie na słoneczku tego nie ma,tobie chodzi o to że tam są chyba trzy zapadki, składasz całość i po pierwszym wciśnięciu sprzęgła się ustawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Dokladnie , to jednak wiesz o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.