Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wycieraczki

andy 49

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam notka 1,4 z 2008r. i mam problem, nie działają mi wycieraczki czasowe. Działają natomiast wycieraczki na wolnych obrotach i szybkich obrotach, Pomóżcie czy muszę wymienić silnik wycieraczek

Posiadam notka 1,4 z 2008r. i mam problem, nie działają mi wycieraczki czasowe. Działają natomiast wycieraczki na wolnych obrotach i szybkich obrotach, Pomóżcie czy muszę wymienić silnik wycieraczek

to nie silniczek bo wtedy by wycieraczki nie chodziły, raczej jakiś styk nie kontaktuje

A nie posiadasz czasem czujnika deszczu ? Jeżeli tak to będzie działać podczas opadów.

Zrób test i polej wodą szybę  w okolicy mocowania lusterka wstecznego ( byle nie od środka  :warning:  ) i sprawdź działanie automatu czasowego.

Sprawdzałem podczas opadów i nie działają czasowe

co rozumiesz przez czasowe, czy auto ma na wyposażeniu czujnik deszczu? czy też chodzi o 1 bieg wycieraczek tzw przerywany z możliwością jego regulacji?

Chodzi o pierwszy bieg przerywany z możliwością jego regulacji.

Zaobserwuj czy przekaźnik  czasowy wycieraczek co ileś tam sekund sobie cyka , jeśli nie  to sprawdź styki,

a  jeśli chodzi o silniczek wycieraczek to zobacz dodatkowo czy szczotki nie są zbyt wytarte (to może mieć wpływ na jego pracę na 1 biegu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...