Gość thorin Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Witam. Od niedawna jeźdzę QQ i mam problem z hamulcem ręcznym. Do tej pory nigdy nie miałem ręcznego w postaci guzika. Jak sobie radzicie na górkach? Normalnie zaciągam ręczny, lekko daje w sprzęgło i gaz, aż poczuje jak auto się lekko podnosi i wtedy puszczam ręczny. Tutaj tak nie zrobię. Poradzicie proszę jak w takiej sytuacji się zachować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Pod odpowiednim kątem górki sam się zaciągnie i po ruszeniu puści, a jeśli nie, możesz zaciągnąć a po ruszeniu zwolni się sam automatycznie. Początkowo też byłem trochę tym zakręcony a nawet zdażyło się parę razy że łapałem za wajche hamulca której przecież w QQ brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.