voyo Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Mam problem już od dłuższego czasu. Brumienie na wolnych obrotach mi się odzywa z deski rozdzielczej, z jej prawej strony. Najgorsze że nie za bardzo moge zlokalizować źródło tego dźwięku upierdliwego. Brzmi jak terkotanie diesel'a tylko takie z różnym natężeniem. Dźwięk ten pojawia się w okolicy 900 - 1200 obrotów. Najczęściej jest słyszalny jak włączę klimę i przez to sądziłem że może to sprężarka klimy właśnie jest ale potem sprawdzilem z wyłączonym nawiewem i podbiłem obroty pedałem i też się ten terkot pojawił, więc wyklucza to ten element. Może ktoś też coś takiego miał i doszedł co to. Będę wdzięczny za podpowiedzi. Auto z podpisu. Poniżej filmik obrazujący usterkę: https://youtu.be/o_tvUQbcRHU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Może lusterko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 A maska czasem Ci nie drga? Prosty test - jedna osoba za kierownicą , druga dociska maskę gdy będą słyszalne dźwięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Mam problem już od dłuższego czasu. Brumienie na wolnych obrotach mi się odzywa z deski rozdzielczej, z jej prawej strony. Najgorsze że nie za bardzo moge zlokalizować źródło tego dźwięku upierdliwego. Brzmi jak terkotanie diesel'a tylko takie z różnym natężeniem. Dźwięk ten pojawia się w okolicy 900 - 1200 obrotów. Najczęściej jest słyszalny jak włączę klimę i przez to sądziłem że może to sprężarka klimy właśnie jest ale potem sprawdzilem z wyłączonym nawiewem i podbiłem obroty pedałem i też się ten terkot pojawił, więc wyklucza to ten element. Może ktoś też coś takiego miał i doszedł co to. Będę wdzięczny za podpowiedzi. Auto z podpisu. Poniżej filmik obrazujący usterkę: https://youtu.be/o_tvUQbcRHU to wygląda jakby jakieś śrubki były niedokręcone, sugeruję opróżnić schowek pasażera i obejrzeć jego mocowania (może tam) i zrobić następną próbę przy otwartym schowku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyo Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Dzięki za sugestie. Lusterko chciałem jako pierwsze skreślić z listy podejrzanych. Jak coś tak małego taki niski warkot by miało robić? Ale jak tak je dziś opukalem ze wszystkich stron to zaczęła mi się odzywać sprężyna ze środka i kto wie...może to to ? Samemu jednak ciężko to sprawdzić, ktoś musi obroty silnika podbijać..Dla tego maski też narazie nie zweryfikuje. Schowek odpada. Wymontowalem go ostatnio przy zmianie filtra kabinowego i dalej mi coś brumiło, więc on odpada. Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Nie ociera pasek alternatora o nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyo Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Zlokalizowałem ! :-) Był to drut podtrzymujący maskę po otwarciu! A w zasadzie jego końcówka siedząca w plastikowym uchwycie, który już się wyrobił i drut uderzał w blachę w rytm drgającego silnika. A nie mogłem go zlokalizować bo za każdym razem jak otworzyłem maskę podpierałem ją tym drutem i jednocześnie maskowałem usterkę . Uff...co za błoga cisza nastała. Naprawdę ten jargot już mi mocno psyche nadszarpnął. A usunąłem ją owijajac drut taśmą. Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Sierpnia 2016 przez voyo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Brawo Ty! Fajnie,że prawie po 3 m-cach napisałeś co było przyczyną tego zamieszania Aż dam Ci zielonego "+" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyo Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Bo wpadłem na to dopiero 4 dni temu ! I do końca jeszcze nie wierzyłem że to to...po takim czasie poszukiwań? ! ;-) mobile mesage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Ołdak Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Też tak miałem, ale przed tym zdążyłem wymienić osłony pod silnikiem, bo to one były najbardziej podejrzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi