Daniel1989 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 witam, mój Nissan P12 1.8 benzyna, zaraz po odpaleniu specyficznie szumi ( również przy skręceniu kołami w lewą stronę) po przejechaniu kilkuset metrów przestaje. Wiem, że mam do roboty przekładnie kierowniczą bo cieknie - choć płynu jakoś nie ubywa;/ pytanie jest moje do was takie; co moze być przyczyna takiego szumu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Nagraj ten szum i daj posłuchać. "Przekładnia przecież nie pracuje jak się nie kręci...." Może to łożysko np. od alternatora, może łańcuch rozrządu lub vacum. Dźwięk- dźwiękowi nie równy, oraz sposób jego odbierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1989 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 ok, spróbuję to nagrać i wrzucę do oceny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 witam, mój Nissan P12 1.8 benzyna, zaraz po odpaleniu specyficznie szumi ( również przy skręceniu kołami w lewą stronę) po przejechaniu kilkuset metrów przestaje. Wiem, że mam do roboty przekładnie kierowniczą bo cieknie - choć płynu jakoś nie ubywa;/ pytanie jest moje do was takie; co moze być przyczyna takiego szumu ? może być maglownica ale może też być pompka wspomagania (kończy się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Naciągnij pasek od wspomagania i mu powinno przejść ,podejrzewam ze jest za luzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1989 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 jakoś średnia,ale może ktoś coś zauważy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz12 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Mnie to wyglada na wysprzeglik sprzegla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1989 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 jutro odstawię auto do mechanika, zobaczymy jaka diagnoze postawi. mam nadzieje, że cena naprawy nie bedzie za wysoka dzieki Panowie za odpowiedzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mymlok Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 I jak sie maja sprawy? Co zdiagnozowano? Sent from my SM-G900F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1989 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 mechanik wymienił mi przekładnie, i drążek od kierownicy. Jak twierdził powodem szumów było wyciekanie płynu do wspomagania (co mnie troche dziwi) w każdym razie przekładnia została wymieniona, płyn dolany, a szumy zniknęły. Jednak wczoraj zapalił mi się komunikat check engine, pojęcia nie mam skąd i czemu. Auto jeździ normalnie, nie ma żadnych objawów. hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 mechanik wymienił mi przekładnie, i drążek od kierownicy. Jak twierdził powodem szumów było wyciekanie płynu do wspomagania (co mnie troche dziwi) w każdym razie przekładnia została wymieniona, płyn dolany, a szumy zniknęły. Jednak wczoraj zapalił mi się komunikat check engine, pojęcia nie mam skąd i czemu. Auto jeździ normalnie, nie ma żadnych objawów. hmm trzeba podpiąć do kompa i zobaczyć jaki to błąd wyskoczył wtedy będzie coś wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1989 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 taki mam zamiar, lub ewentualnie zakupić myślę interfejs obd2 - dla przykładu ten z allegro...http://allegro.pl/interfejs-obd2-mini-bluetooth-elm327-v2-1-2015-box-i5851424749.htmlmyślicie, ze jest to czegoś warte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wostok Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Check ci sie zapalil bo jak robił magiel to odpinał przepływke. Sam zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1989 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) W zasadzie podpialem auto pod kompa,Wyszedł błąd na Katalizator, błąd skasowany. Zobaczymy jak będzie dalej, bo mam zamiar Wsadzić LPG :-) Edytowane 29 Czerwca 2016 przez Daniel1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 W zasadzie podpialem auto pod kompa,Wyszedł błąd na Katalizator, błąd skasowany. Zobaczymy jak będzie dalej, bo mam zamiar Wsadzić LPG :-) tzn. był błąd 2 sondy lambda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1989 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 szczerze mówiąc to nie wiem. Auto Zostawiłem u mechanika i jak odebrałem to mówił że coś z Katalizatorem, prawdopodobnie Zapchany, mówił że wymiana ok 500 zl ale nie ma podobno konieczności tego robić,tylko że błąd będzie co jakiś czas wuwalac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 szczerze mówiąc to nie wiem. Auto Zostawiłem u mechanika i jak odebrałem to mówił że coś z Katalizatorem, prawdopodobnie Zapchany, mówił że wymiana ok 500 zl ale nie ma podobno konieczności tego robić,tylko że błąd będzie co jakiś czas wuwalac. to coś nie tak mówił bo katalizator jak jest to musi być drożny nie można jeździć na zapchanym, bo auto niedługo będzie muliło i może też szarpać i będzie z dnia na dzień coraz gorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1989 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Czyli mam się szykować powoli na wymianę? Szkoda że nie znam kodu błędu, możliwe że coś źle powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Czyli mam się szykować powoli na wymianę? Szkoda że nie znam kodu błędu, możliwe że coś źle powiedział. radzę podjechać do kogoś innego kto powie więcej - jak wyskoczy błąd - bo może być tak że to kat ale może być też że to 2 lambda szwankuje i to ona jest to wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1989 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Tak z doświadczenia jaki może być koszt takiej lambdy? Tak z doświadczenia jaki może być koszt takiej lambdy? Tak z doświadczenia jaki może być koszt takiej lambdy? Tak z doświadczenia jaki może być koszt takiej lambdy? Sorry dodało się kilka razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Tak z doświadczenia jaki może być koszt takiej lambdy? jeśli byłaby to 2 lambda firmy denso to między 120 a 150 zł chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1989 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Wtedy by nie było tragedii, dam znać jeśli coś się kiedyś pokaże. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi