Black Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Mam do wymiany tuleje w wahaczu górnym, mam pytanie czy warto samemu się za to zabrać czy lepiej oddać do majstra, jeśli warto to czy trudne do zrobienia to jest. Macie jakieś porady, wskazówki, co mi będzie potrzebne? szukałem ale nic nie znalazłem jedynie jakieś przeróbki a ja chce je wymienić nic nie przerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miziera Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Taniej wyjdzie wymiana całego wahacza-i zrobisz to sam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Mam do wymiany tuleje w wahaczu górnym, mam pytanie czy warto samemu się za to zabrać czy lepiej oddać do majstra, jeśli warto to czy trudne do zrobienia to jest. Macie jakieś porady, wskazówki, co mi będzie potrzebne? szukałem ale nic nie znalazłem jedynie jakieś przeróbki a ja chce je wymienić nic nie przerabiać. rada - kup wahacze porządnej firmy np: lemforder lub 555, tanich i kiepsko wykonanych nie ma sensu zakładać bo krótko wytrzymują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 555 ponoć już nie ma... a Lemfördery często są podrabiane (samo ostatnio przerabiałam taki komplet - ponad 6 tyś.km. przejechane i piszczeć zaczęły :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 mhyy tuleja kosztuje jedna 30zł a wahacz no trochę kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Chyba że tuleje poliuretanowe się wbije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 (edytowane) bez młota to nie robota, ale dalej nie wiem co mi jest potrzebne i może jakiś tut? pierwszy raz to będę robił kwestia wybicia tulei nie będzie problemem bo mam dostęp do prasy, kwestia wykręcenia wahacza tak aby nic nie zepsuć. Edytowane 8 Czerwca 2016 przez Black Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Black - jest to na forum... Poszukaj ... regenacja , wymiana.... Było z 20 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Kup sobie na allegro wahacz górny firmy SRL taki jak w linku gwarantuję ci że najdłużej wytrzyma , żaden lemforder ,555 .Wiem bo na tyle lat jazdy nawymieniałem sie wahaczy górnych . Łatwa robota sam ogarniesz , mi wymiana wahacza zajmuje max 30 min . Pamietaj żeby przed skręceniem nasamrować śruby które przechodzą przez wahacz . http://allegro.pl/lozysko-wahacz-gorny-primera-p10-p11-prawy-srl-i5105185179.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Kup sobie na allegro wahacz górny firmy SRL taki jak w linku gwarantuję ci że najdłużej wytrzyma , żaden lemforder ,555 .Wiem bo na tyle lat jazdy nawymieniałem sie wahaczy górnych . Łatwa robota sam ogarniesz , mi wymiana wahacza zajmuje max 30 min . Pamietaj żeby przed skręceniem nasamrować śruby które przechodzą przez wahacz . http://allegro.pl/lozysko-wahacz-gorny-primera-p10-p11-prawy-srl-i5105185179.html ten typ wahacza od jak długo jest na rynku? i ile wg Ciebie kkm wytrzymuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyo Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Potwierdzam jakość wahaczy SRL. Generalnie wszystkie te łożyskowane są ok. Ja mam drugi już komplet. Wymieniłem ostatnio chyba tak bardziej profilaktycznie.Pomimo jakiś 50tys km były jeszcze w naprawdę niezłej formie. Inna opcja to poliuretan...ale tu skrzypienie zniszczy ci psyche. Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Od 2008 dużo przetestowałem górnych wahaczy bez żadnego wątpienia najbardziej wytrzymały górny wahacz do P10 i P11 . Nie pamiętam kiedy montowałem ale pewnie już będzie ze dwa lata a średnio rocznie robię 20 -25 kkm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Potwierdzam również te SRL, przetestowałem od 2007 roku wszelakie i te są całkiem niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 na chwilę brak kasy więc spróbuje wybić te tuleje i włożyć nowe tylko małe pytanie, ma ktoś pomysł jak wybić go bez prasy, ale na imadle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Jak szkoda ci kasy na wahacz to mi bardziej szkoda twojej pracy , idziesz w złym kierunku . Tuleje pewnie będą miały takie luzy że same wylecą z wahacza a jak nie to młotek . Ale może się okazać że tuleje nie będą pasowały do twojego wahacza , jest dużo producentów wahaczy a o oryginale możesz raczej zapomnieć w tak starym aucie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 @nice dobrze prawi. Bardzo dokuczają? Może wytrzymasz z miesiąc, dołożysz kasy i kupisz wahacz... Jeden czy dwa do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Niestety ale dwa, skoro mówicie że SRL są dużo lepsze to tak zrobię poczekam i wymienię wahacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Niestety ale dwa, skoro mówicie że SRL są dużo lepsze to tak zrobię poczekam i wymienię wahacze. Niestety ale wahacze wymienia się parami - jeśli później chcemy jeździć normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi