djwawel Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Witam wszystkich Czy normalne jest że na zimnym silniku jak odpalę auto Micra ma obroty około 1500. Silnik benzynowy 1,2 80KM. Jak zacznę jechać i zatrzymam się na światłach obroty są już normalne. Dziękuję za informację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listomek2015 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Tak to normalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 W początkowej fazie pracy silnika, gdy jest on zimny, to powiedzmy że pracuje na "ssaniu" i dlatego obroty są podwyższone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwawel Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Dzięki za odpowiedzi. Domyślałem się że na ssaniu obroty będą wyższe ale nie sądziłem że aż tak wysokie. W innych samochodach na zimnym silniku miałem w okolicach 1000 obrotów ale w micrusach widocznie tak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Dzięki za odpowiedzi. Domyślałem się że na ssaniu obroty będą wyższe ale nie sądziłem że aż tak wysokie. W innych samochodach na zimnym silniku miałem w okolicach 1000 obrotów ale w micrusach widocznie tak jest. w większości aut na początku jest ok. 1200 obrotów, ale fakt że są wyjątki i ok. 1500 obr. też bywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.