kredens Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Witam Odebrałem niedawno samochód od mechanika po regeneracji turbo i mam pytanie - między obudową filtra powietrza a komputerem (ECU) zauważyłem luźny, ucięty wężyk. T31, 2.0dci, 173KM. Czy tak powinno być? Od czego jest ten wężyk? Widze tylko że jest przypięty opaską do obudowy filtra powietrza, zagięty w dół i ucięty. Wychodzi gdzies z dolu silnika, spod ECU, nie widac dokladnie skad. Nic się z samochodem nie dzieje, ale nie daje mi to spokoju bo nie wiem czy tak było wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Witam Odebrałem niedawno samochód od mechanika po regeneracji turbo i mam pytanie - między obudową filtra powietrza a komputerem (ECU) zauważyłem luźny, ucięty wężyk. T31, 2.0dci, 173KM. WP_20160612_22_08_18_Pro.jpgWP_20160612_22_08_06_Pro.jpg Czy tak powinno być? Od czego jest ten wężyk? Widze tylko że jest przypięty opaską do obudowy filtra powietrza, zagięty w dół i ucięty. Wychodzi gdzies z dolu silnika, spod ECU, nie widac dokladnie skad. Nic się z samochodem nie dzieje, ale nie daje mi to spokoju bo nie wiem czy tak było wcześniej. Z opisu wygląda to na odpowietrznik skrzyni biegów. Nie posiadam T31, ale w T30 własnie tak to wygląda. Rzuć okiem na drugi post w poniższym wątku: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/103769-snorkel-t30-a-g%C5%82%C4%99boko%C5%9B%C4%87-brodzenia/?view=findpost&p=1121047 W twoim przypadku może to być wężyk numer 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredens Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Z opisu wygląda to na odpowietrznik skrzyni biegów. Wyglada identycznie, czyli to to Dzieki za odpowiedz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.