Fryc Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Kolego a pas przedni to ty nie masz zgnity/zgnite gwinty-zerwane-źle ustawione tulejki od belki? Regulacja poduszek w tym aucie to jakiś żart Sprawdź ustawienie i stan tych bocznych,popuść łapę poduszki przy silniku i poduszce(na podstawionym silniku)winduj do góry na dół ...i zrób zdjęcie z lewej strony bo to podejrzane dla mnie jest tak ,że to chwila i ją wydrze w bok(jak już nie jest wydarta) Edytowane 19 Czerwca 2016 przez Fryc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Poduszki boczne i tylna w stanie idealnym, na śrubach wszystko przesunięte maksymalnie ile się dało, aale nadal przednia prawie dotyka blachy mocowania i na zakrętach słychać ocieranie. Pas przedni wygląda, że jest OK... Zdjęcie z lewej i trochę z prawej (dałem teraz kawałek grubej gumy między blachę, a poduszkę - może zminimalizuje ocieranie przy zakrętach) -> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Najważniejsze co za (...) montował ci poduszkę tył do przodu? Masz marker kierunku na gumie Ogólnie jest wydarta w lewo i ją szlag za chwilę trafi i jeśli dobrze widzę także cała przeciągnięta do góry aż chyba dotyka jej gumowego zderzaka czyli tego co jest po przerwie gumy na górze i na dole. Załóż poprawnie i wtedy oglądaj-ewentualne rozwiercanie Edytowane 20 Czerwca 2016 przez Skylimera obraźliwe określenie zostało wykropkowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Jak to? GA nie oznacza kierunku do silnika? Jeździłem tak rok... Ale ocierać zaczęło po wymianie poduszki lewej Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Polecam lekturę manuala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Nie mam tego serwisowego. OK, dziękuję Ci za pomoc, może dziś uda mi się odwrócić tę poduszkę... najciekawsze, że rok tak jeździłem, eh fachowcy update: Fryc: DZIĘKUJĘ! poduszka obrócona, silnika uruchamia się i wyłącza bez ŻĄDNEGO bujnięcia - szok! chyba tak było jedynie jak auto było nowe... coś pięknego. Na zakrętach, rondach itp. po dodaniu gazu jeszcze czasami trochę słychać dźwięk obcierania - poduszka jest tylko troszkę dalej od blachy niż wcześniej, ale już jest o niebo lepiej! Mechanik zasugerował lekkie rozwiercenie otworów śrub na łapie, żeby można było ja lekko w bok przesunąć, ale zrobię to już przy okazji. Edytowane 20 Czerwca 2016 przez sebastiw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi