Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Po wymianie poduszek silnika drgania na kierownicy i buczenie w kabinie

sebastiw
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego a pas przedni to ty nie masz zgnity/zgnite gwinty-zerwane-źle ustawione tulejki od belki?

Regulacja poduszek w tym aucie to jakiś żart

Sprawdź ustawienie i stan tych bocznych,popuść łapę poduszki przy silniku i poduszce(na podstawionym silniku)winduj do góry na dół

...i zrób zdjęcie z lewej strony bo to podejrzane dla mnie jest tak ,że to chwila i ją wydrze w bok(jak już nie jest wydarta)

Edytowane przez Fryc

Poduszki boczne i tylna w stanie idealnym, na śrubach wszystko przesunięte maksymalnie ile się dało, aale nadal przednia prawie dotyka blachy mocowania i na zakrętach słychać ocieranie.

Pas przedni wygląda, że jest OK...

Zdjęcie z lewej i trochę z prawej (dałem teraz kawałek grubej gumy między blachę, a poduszkę -  może zminimalizuje ocieranie przy zakrętach) ->

post-93453-0-41608100-1466338188_thumb.jpg

post-93453-0-13639600-1466338190_thumb.jpg

post-93453-0-03786800-1466338191_thumb.jpg

post-93453-0-99565800-1466338191_thumb.jpg

post-93453-0-95953600-1466338192_thumb.jpg

post-93453-0-87637500-1466338193_thumb.jpg

Najważniejsze co za (...) montował ci poduszkę tył do przodu?

Masz marker kierunku na gumie

Ogólnie jest wydarta w lewo i ją szlag za chwilę trafi i jeśli dobrze widzę także cała przeciągnięta do góry aż chyba dotyka jej gumowego zderzaka czyli tego co jest po przerwie gumy na górze i na dole.

Załóż poprawnie i wtedy oglądaj-ewentualne rozwiercanie

Edytowane przez Skylimera
obraźliwe określenie zostało wykropkowane

Jak to? GA nie oznacza kierunku do silnika? Jeździłem tak rok... Ale ocierać zaczęło po wymianie poduszki lewej

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Nie mam tego serwisowego. OK, dziękuję Ci za pomoc, może dziś uda mi się odwrócić tę poduszkę... najciekawsze, że rok tak jeździłem, eh fachowcy

update:

Fryc: DZIĘKUJĘ! poduszka obrócona, silnika uruchamia się i wyłącza bez ŻĄDNEGO bujnięcia - szok! chyba tak było jedynie jak auto było nowe... coś pięknego.

Na zakrętach, rondach itp. po dodaniu gazu jeszcze czasami trochę słychać dźwięk obcierania - poduszka jest tylko troszkę dalej od blachy niż wcześniej, ale już jest o niebo lepiej!

Mechanik zasugerował lekkie rozwiercenie otworów śrub na łapie, żeby można było ja lekko w bok przesunąć, ale zrobię to już przy okazji.

Edytowane przez sebastiw