Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera N16 po odpaleniu obroty 900 rpm i nagły skok na ok 5 tyś rpm

hubert.c

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Miałem dzisiaj taki problem, odpaliłem Almerke i po 2 sekundach zgasła, to odpaliłem drugi raz i wskazówka obrotów skoczyła na ok 5 tyś rpm, silnik zgasł. Podejrzewam czujnik położenia wału ale nie jestem pewny na 100%. Wczoraj byłem na podpięciu pod kompa i pokazało błąd sondy lambda :/. Almere N16 2000r 1.8 114 KM. Co obstawiacie ??

Witam. Miałem dzisiaj taki problem, odpaliłem Almerke i po 2 sekundach zgasła, to odpaliłem drugi raz i wskazówka obrotów skoczyła na ok 5 tyś rpm, silnik zgasł. Podejrzewam czujnik położenia wału ale nie jestem pewny na 100%. Wczoraj byłem na podpięciu pod kompa i pokazało błąd sondy lambda :/. Almere N16 2000r 1.8 114 KM. Co obstawiacie ??

skoro pokazało błąd sondy lambda to chyba sprawa jest jasna

nie wiem czy pomogę .ale mailem podobną sytuację w WV golf IV , komputer , mechanik , i rózne wymiany, próby itp sporo czasu straciłem i kasy a powodem był czujnik temperatury wody ( cieczy chłodzącej ) podawał niską temperature do kompa aten z kolei podawal wiecej paliwa by podnieśc temp, silnika i taki byl efekt

• 3 miesiące temu...

Temat rozwiązany - uszkodzony czujnik położenia wałka rozrządu. Przepustnica, silnik krokowy wyczyszczone i chodzi jak należy :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...