lucas_13579 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Witam, od wczoraj ma problem z tylną klapą, przejrzałem trochę internet i myślę że może być to mikrostyk, jednak przed poczynieniem wydatku chciałbym poradzić się ekspertów:) Otóż jedyny sposób od wczoraj na otwarcie tylnej klapy bagażnika to złożenie foteli i przesunięcie małego białego elementu w zamku klapy. Otwarcie na centralny zamek nie działa, w ogóle nie słychać nawet "pyknięcia" zamka w klapie gdy przyciskam przycisk w kluczyku - tak jak ma to miejsce chociażby w drzwiach. Także po jej ręcznym otwarciu od środka przycisk w klapie nie wywołuje żadnej reakcji zamka - ani drgnie - tak jakby przycisk nie funkcjonował w ogóle. Czy ktoś borykał się może z podobnym objawem i mógłby potwierdzić moją diagnozę. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Nissan micra k12 r. 2004 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Sprawdź czy do mikrostyku dochodzi napięcie a jeśli go nie ma to sprawdź przewody na przejściu wiązki do klapy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.