Cichy Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Witam kolegów posiadam nissana qashqai I rok 2007 problem pojawia sie w deszczowe dni wykładzina nad pedałem sprzegła oraz za schowkiem pasażera jest wilgotna jest to z obu stron w naroznikach co może byćspowodowane przeciekaniem wody do wnetrza , czytalem że w innych nissanach na podszybiu są w naroznikach plastiki do wklejania szyby po jakimś czasie uszczelka na nich przepuszcza wodę czy to może byc to prosze o info . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zacznij od podszybia i udrożnienia otworów odprowadzajacych wode . Jesli auto nie miało "przygód " to powinno byc ok. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Ok dzieki za informację dzisiaj się za to zabiorę . Okazało sie że w dolnym rogu z obu stron wcieka woda miedzy szybą a karoserią puscił klej szyba oryginalna nissana z 2007 roku auto nie kombinowane . Wymontowałem siedzenia i pod wykładziną podlogi jest wygłuszenie gąbkowo steropianowe wszystko przesiąkniete wodą nawet steropian przemókł , do kobiny musiała woda przeciekać kilka lat ciezko nasączyc steropian .Podejrzewam że to wada fabryczna oszczedzali kleju do szyb .Wycinam szybe i wkleję ponownie i nowe gąbki podlogi jezeli ktoś z kolegów ma na części QQ to chętnie odkupie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Kiepsko Dziwne , moze szyba oryginał ale przekładana . Wysusz to dobrze (zapowiadają +30) , podklej szybe od nowa i sprawdź. Lałeś wodą na szybe i patrzyłes gdzie puszcza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Tak lałem wężem ogrodowym , patrząc od środka samochodu od spodu koło pedałow widać jak zacieka w dolnych naroznikach szyby czolowej ,na poczatku zaciekawiło mnie to ze własnie za schowkiem i koło pedałów w naroznikach była wilgotna wykładzinka no i klops . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 To faktycznie, trzeba wyjąć szybe wszystko wyczyścić i kleic od nowa . Oddaj auto do dobrej firmy czyszczacej , wyjmą wszystko wypiorą i wysuszą . Wiem ze potrafią zrobic dobrą robotę, mój dobry kolega ma takie usługi i jest bardzo dokładny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 W tygodniu ruszę z całą naprawą narazie podsuszam całego Witam usterka usunięta okazało się ze klej w dolnych narożnikach był źle nałożony i przeciekało szyba oryginalna ale w Niemczech zmieniana, serwis Mts w Zielonej Górze usunął usterkę w kilka godzin wyciecie i wklejenie na nowo szyby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Tak myślałem, ze szyba była ruszana . Raczej nikt podobnego problemu z ryginalną szybą , tutaj nie miał . Dobrze ze szybko i solidnie poprawione , teraz tylko szerokości i bezawaryjności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Wczoraj wszystkie gąbki wygłuszającye i plastiki pomontowałem i jest cacy w razie pomocy możecie pisać na marcin@tebbex.pl pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.