Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zaufany warsztat do serwisowania 350z w malopolskim/slaskim?

GodISmE

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, do Coobcia mam za daleko troche a chce zrobic porzadny przeglad po doprowadzeniu auta do porzadku. Pozniej potencjalnie tez serwisowac u niego i robic nastepne mody.

Czy jest jakis magik od Zetek w okolicy, ktory zna te auta od a do z?
Najlepiej zeby tez na Mazdach sie znal, to bym MPS-a tez tam serwisowal.

PS. Dzien przed wyjazdem do Belgii po auto bylem na myjni i podjezdza jakis gosc szarym 350z (taki po jakiego jechalem ale starszy), podszedlem i troche pogadalismy. Mowil ze robil remont silnika u jakiegos goscia na Szczecinskiej, ktory dryftuje i zna sie na Zetkach. Nic na Google mi nie wyskakuje, jedynie serwis samochodowy ala szopa z blachy. Ktos cos wie?

• 2 tygodnie później...

Hej, do Coobcia mam za daleko troche a chce zrobic porzadny przeglad po doprowadzeniu auta do porzadku. Pozniej potencjalnie tez serwisowac u niego i robic nastepne mody.

Czy jest jakis magik od Zetek w okolicy, ktory zna te auta od a do z?

Najlepiej zeby tez na Mazdach sie znal, to bym MPS-a tez tam serwisowal.

PS. Dzien przed wyjazdem do Belgii po auto bylem na myjni i podjezdza jakis gosc szarym 350z (taki po jakiego jechalem ale starszy), podszedlem i troche pogadalismy. Mowil ze robil remont silnika u jakiegos goscia na Szczecinskiej, ktory dryftuje i zna sie na Zetkach. Nic na Google mi nie wyskakuje, jedynie serwis samochodowy ala szopa z blachy. Ktos cos wie?

Jako obywatel Małopolskiej RP  a właściwie sląsko Małopolskiej Kraków 42 km Katowice tyle samo ^^odpowiem Ci w prosty sposób.

Jeśli kochasz swoją zetke i mieszkasz w tych okolicach.... o swoją furę dbasz sam, przykra prawda nikt nie będzie się z tym tak cackał jak powinien nawet jak dobrze płacisz takie góralskie podejście : )

Polegasz na swojej wiedzy, wiedzy ludzi z forum.

Warsztatom zlecasz zadania proste tj wymiana kupionego oleju filtra, kupionych świec itd. sam kupujesz części i planujesz serwisy. Obserwacja zetki czy g35 jest banalnie prosta wszelkie problemy już tutaj przerabialiśmy i łatwo je zaobserwować.

Pamiętasz o wymianie oleju co około 6k km, sprawdzasz często stan oleju bo musi być na max.

Na starcie wymieniasz oleje w skrzyni i dyferencjale, płyn w hamulcach na sportowy do ok 320* dot 4

sprawdzasz miernikiem czy chłodziwo jest ok.

Przykro mi ale jeśli chcesz mieć auto zadbane na poziomie to w 70% dbasz o nie sam : )! takie są zetki maja delikatne silniki ale jak dajesz im dużo miłości to odwdzięczają się ostrą zabawą jak z kobieta ; D!

Bo samo mechanicznie nie ma cudów w zetce.

Osobiście nie polecam Ci nikogo w Małopolsce bo mało komu bym ufał to nie jest auto rodzinne ani bezobsługowy sedanik : D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...