GodISmE Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Hej, do Coobcia mam za daleko troche a chce zrobic porzadny przeglad po doprowadzeniu auta do porzadku. Pozniej potencjalnie tez serwisowac u niego i robic nastepne mody.Czy jest jakis magik od Zetek w okolicy, ktory zna te auta od a do z?Najlepiej zeby tez na Mazdach sie znal, to bym MPS-a tez tam serwisowal.PS. Dzien przed wyjazdem do Belgii po auto bylem na myjni i podjezdza jakis gosc szarym 350z (taki po jakiego jechalem ale starszy), podszedlem i troche pogadalismy. Mowil ze robil remont silnika u jakiegos goscia na Szczecinskiej, ktory dryftuje i zna sie na Zetkach. Nic na Google mi nie wyskakuje, jedynie serwis samochodowy ala szopa z blachy. Ktos cos wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 ja nie znam serwisuje sobie sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Hej, do Coobcia mam za daleko troche a chce zrobic porzadny przeglad po doprowadzeniu auta do porzadku. Pozniej potencjalnie tez serwisowac u niego i robic nastepne mody. Czy jest jakis magik od Zetek w okolicy, ktory zna te auta od a do z? Najlepiej zeby tez na Mazdach sie znal, to bym MPS-a tez tam serwisowal. PS. Dzien przed wyjazdem do Belgii po auto bylem na myjni i podjezdza jakis gosc szarym 350z (taki po jakiego jechalem ale starszy), podszedlem i troche pogadalismy. Mowil ze robil remont silnika u jakiegos goscia na Szczecinskiej, ktory dryftuje i zna sie na Zetkach. Nic na Google mi nie wyskakuje, jedynie serwis samochodowy ala szopa z blachy. Ktos cos wie? Jako obywatel Małopolskiej RP a właściwie sląsko Małopolskiej Kraków 42 km Katowice tyle samo ^^odpowiem Ci w prosty sposób. Jeśli kochasz swoją zetke i mieszkasz w tych okolicach.... o swoją furę dbasz sam, przykra prawda nikt nie będzie się z tym tak cackał jak powinien nawet jak dobrze płacisz takie góralskie podejście : ) Polegasz na swojej wiedzy, wiedzy ludzi z forum. Warsztatom zlecasz zadania proste tj wymiana kupionego oleju filtra, kupionych świec itd. sam kupujesz części i planujesz serwisy. Obserwacja zetki czy g35 jest banalnie prosta wszelkie problemy już tutaj przerabialiśmy i łatwo je zaobserwować. Pamiętasz o wymianie oleju co około 6k km, sprawdzasz często stan oleju bo musi być na max. Na starcie wymieniasz oleje w skrzyni i dyferencjale, płyn w hamulcach na sportowy do ok 320* dot 4 sprawdzasz miernikiem czy chłodziwo jest ok. Przykro mi ale jeśli chcesz mieć auto zadbane na poziomie to w 70% dbasz o nie sam : )! takie są zetki maja delikatne silniki ale jak dajesz im dużo miłości to odwdzięczają się ostrą zabawą jak z kobieta ; D! Bo samo mechanicznie nie ma cudów w zetce. Osobiście nie polecam Ci nikogo w Małopolsce bo mało komu bym ufał to nie jest auto rodzinne ani bezobsługowy sedanik : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.