FidelC Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Czy ktoś może wymieniał kiedyś silniczek do regulacji świateł w micrze k12? Wyjąłem ten silniczek a teraz po włożeniu z powrotem chyba światła świeca mi za nisko. Czy ten bolec musi gdzieś wskoczyć a jeżeli tak, to jak to zrobić prawidłowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 No pewnie że musi wskoczyć w przeznaczone dla niego miejsce i zatrzasnąć się tam, inaczej nie będzie działało tak jak potrzeba. Najlepiej jakbyś, bo dostępu nie ma dużego, wykorzystał lusterko by zobaczyć jak zbudowane jest wnętze, gdzie wchodzi silniczek a wówczas będziesz widział co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulpk Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Czy ktoś może wymieniał kiedyś silniczek do regulacji świateł w micrze k12? Wyjąłem ten silniczek a teraz po włożeniu z powrotem chyba światła świeca mi za nisko. Czy ten bolec musi gdzieś wskoczyć a jeżeli tak, to jak to zrobić prawidłowo? Wystarczy włożyc w miejsce i przekręcić w prawo do momentu "zaciśnięcia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Wystarczy włożyc w miejsce i przekręcić w prawo do momentu "zaciśnięcia". Owszem trzeba włożyć i przekręcić, ale tu piszesz o kotwieniu obudowy silniczka w przeznaczonym dla niego gnieździe w obudowie lampy. Dodatkowo jeszcze trzeba włożyć we właściwe gniazdo bolec, tak by funkcja poziomowania, sterowania światłami działała jak trzeba a tego trzeba dokonać przed zakotwieniem silniczka w obudowie lampy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulpk Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Owszem trzeba włożyć i przekręcić, ale tu piszesz o kotwieniu obudowy silniczka w przeznaczonym dla niego gnieździe w obudowie lampy. Dodatkowo jeszcze trzeba włożyć we właściwe gniazdo bolec, tak by funkcja poziomowania, sterowania światłami działała jak trzeba a tego trzeba dokonać przed zakotwieniem silniczka w obudowie lampy. Być może się mylę ale robiłem to dosyć dawno, nie pamiętam abym męczył się z tym w jakiś szczególny sposób, jedynie poprzez gniazdo żarówki dociągnąłem odblask i ten bolec - można go przecież regulowć aby go wydłuzyć - popoprzez przekręcenie sam się osadził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 No właśnie o to dociągnięcie chodzi. Ty dociągnąłeś poprzez gniazdo żarówki, dobra podpowiedź, a kolega jak i większość próbuje zakotwić bolec wkładając silniczek co nie jest takie proste bo, by działał właściwie, musi on wskoczyć, jak gdyby, zatrzasnąć się w przewidzianym dla niego gnieździe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulpk Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 No właśnie o to dociągnięcie chodzi. Ty dociągnąłeś poprzez gniazdo żarówki, dobra podpowiedź, a kolega jak i większość próbuje zakotwić bolec wkładając silniczek co nie jest takie proste bo, by działał właściwie, musi on wskoczyć, jak gdyby, zatrzasnąć się w przewidzianym dla niego gnieździe. No i doszliśmy do konsensusu..pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.