Wiktii Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Witam. Ostatnio po kilku kilometrowej przejażdżce na postoju zmartwił mnie dziwny zapach, coś jakby palona guma. Nie był to intensywny swąd, lecz troszkę weszło mi to do głowy. Zapach zdecydowanie wydobywał się z przedniej części pojazdu, lecz nie jestem w stanie dokładnie określić źródła, ponieważ głupi ja tego nie sprawdziłem. Pytanie brzmi co to jest i czy może to mieć jakieś powiązania z piszczeniem hamulców przy niskich prędkościach (podejrzewam, że coś może się dziać właśnie z hamulcami) ? Pacjent to almera N16. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 A gazowałeś mocno przy zmianie biegów? Mógł być to zapach sprzęgła. Grzeją Ci się felgi po jeździe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Musisz zrobić kolego powtórnie jakąś jazdę i starać się po dotykać niektórych elementów.Mogą być hamulce, może być i sprzęgło jak wspomniał kolega wyżej, może być jakaś przyklejona np. reklamówka plastikowa do układu wydechowego, a może i jakiś futrzak "zdechł" Ci w komorze silnika-i tutaj wcale nie żartuję. Poproś kogoś do pomocy, może będzie miał inne powonienie dokładnie rozpozna zapach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Musisz zrobić kolego powtórnie jakąś jazdę i starać się po dotykać niektórych elementów.Mogą być hamulce, może być i sprzęgło jak wspomniał kolega wyżej, może być jakaś przyklejona np. reklamówka plastikowa do układu wydechowego, a może i jakiś futrzak "zdechł" Ci w komorze silnika-i tutaj wcale nie żartuję. Poproś kogoś do pomocy, może będzie miał inne powonienie dokładnie rozpozna zapach. Nic dodać nic ująć tylko wprowadzić w życie powyższe zalecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktii Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Też myślałem nad sprzęgłem, ale raczej to odrzucam ponieważ nigdy w życiu nie zdarzyło mi się "spalić" sprzęgła i nikt nigdy nie zwrócił mi uwagi na temat mojej jazdy. No cóż, nie pozostaje nic innego niż sprawdzić to jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Możesz, bez jazdy próbnej, podnieść przód razem lub osobno i kręcąc kołem posłuchać czy szorują klocki po tarczy i czy idzie to lekko czy z oporem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.