lxxx20 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Witam wszystkich słuchajcie mam problem z odczytem błędów. Gdy jeżdżę normalnie jest wszystko okey ale gdy troche mocniej przycisne i przeciągam na każdym biegu do 4tys to zapala mi sie check. Kupiłem z tej okazji najpierw taki prosty skaner diagnostyczny (70zł) no i cóż nie wykrył żadnych błędów natomiast mogłem go skasować więc postanowiłem kupić kabel elm 327 no i sytuacja podobna błędów nie widzi ale mogę usunąć i check gaśnie. Pomyślałem że sprawdzę czy odczyta inne błędy i odpiąłem przepływkę zapalił sie check ale i tego nie odczytało. Może orientujecie sie czemu nie czyta tych błędów czy to wina tych moich "sprzetów diagnostycznych " czy może coś nie tak jest z autem no nie wiem aha patent na zworkę też nie działa. Jak by ktoś miał pomysł to proszę o odpowiedź, chociaż i tak pewnie będe musiał jechać do jakiegoś serwisu gdzie mają lepszy sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Jakich programów używałeś? U mnie bledy odczytywało nawę darmowym scantool.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lxxx20 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Jakich programów używałeś? U mnie bledy odczytywało nawę darmowym scantool.net SDPROG; ScanTool; ScanMaster; PCMScan Na wszystkich to samo chociaż ScanTool pokazuje komunikat że wykryty 1 błąd ale 0 błędów odczytach czy coś takiego w każdym razie pokazuje że pali sie check Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.