Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N16 2.2Di Nie można odczytać błędów

lxxx20

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich słuchajcie mam problem z odczytem błędów. Gdy jeżdżę normalnie jest wszystko okey ale gdy troche mocniej przycisne i przeciągam na każdym biegu do 4tys to zapala mi sie check. Kupiłem z tej okazji najpierw taki prosty skaner diagnostyczny (70zł) no i cóż nie wykrył żadnych błędów natomiast mogłem go skasować więc postanowiłem kupić kabel elm 327 no i sytuacja podobna błędów nie widzi ale mogę usunąć i check gaśnie. Pomyślałem że sprawdzę czy odczyta inne błędy i odpiąłem przepływkę zapalił sie check ale i tego nie odczytało.

Może orientujecie sie czemu nie czyta tych błędów czy to wina tych moich "sprzetów diagnostycznych " czy może coś nie tak jest z autem no nie wiem aha patent na zworkę też nie działa.

Jak by ktoś miał pomysł to proszę o odpowiedź, chociaż i tak pewnie będe musiał jechać do jakiegoś serwisu gdzie mają lepszy sprzęt.

Jakich programów używałeś? U mnie bledy odczytywało nawę darmowym scantool.net

Jakich programów używałeś? U mnie bledy odczytywało nawę darmowym scantool.net

SDPROG; ScanTool; ScanMaster; PCMScan

Na wszystkich to samo chociaż ScanTool pokazuje komunikat że wykryty 1 błąd ale 0 błędów odczytach czy coś takiego w każdym razie pokazuje że pali sie check

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...