Afghan Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Witam. Mam zagazowaną Almerę 2000 rok i tak jak w temacie delikatnie przerywa tylko na benzynie (dosłownie na sekundę), gdy przełączy się na gaz jest wszystko OK. Chciałbym żebyście mi poradzili od czego zacząć diagnozowanie problemu. Myślałem o świecach ale jakby był z nimi problem to na gazie pewnie działo by się to samo. Czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzarnyKonik1 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 regulacja chyba ,Jednak fahowcem w temacie jest Dino poczekaj na jego wpis. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Witam. Mam zagazowaną Almerę 2000 rok i tak jak w temacie delikatnie przerywa tylko na benzynie (dosłownie na sekundę), gdy przełączy się na gaz jest wszystko OK. Chciałbym żebyście mi poradzili od czego zacząć diagnozowanie problemu. Myślałem o świecach ale jakby był z nimi problem to na gazie pewnie działo by się to samo. Czy się mylę? uściślij czy to przerywanie jest tylko w chwili przełączania z PB na lpg (i odwrotnie) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 uściślij czy to przerywanie jest tylko w chwili przełączania z PB na lpg (i odwrotnie) ? To jeszcze trochę to po obserwuję i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 A może czas pojeździć tylko na Pb, przez jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 To jeszcze trochę to po obserwuję i dam znać. Pojeździj na PB i dodaj jakiś preparat do czyszczenia wtryskiwaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1946 Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Witam. Mam zagazowaną Almerę 2000 rok i tak jak w temacie delikatnie przerywa tylko na benzynie (dosłownie na sekundę), Miałem takie zdarzenie w R25 Podczas jazdy na LPG automatycznie była wyłączana pompa paliwa . Po przełączeniu na PB sekundowye przerwanie pracy Był uszkodzony regulator ciśnienia po wyłączeniu pompy paliwa spadało ciśnienie do zera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 wyłączenie pompy paliwa przy to drut i niebezpieczne poczynania, zakręć butle od gazu poczekaj aż się przełączy na PB i pojeździj zobacz czy problem będzie występował nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) Aha. To popróbuję tego co piszecie. Dodam, że po ostatnich obserwacjach zauważyłem, że raczej te lekkie przerwania są na początku jazdy, czyli jakby chodziło o zimny silnik i zdarzają się nie regularnie. Poza tym bardziej jest to odczuwalne do max 2000 obrotów, powyżej już nie czuć tych przerwań. Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez Afghan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Aha. To popróbuję tego co piszecie. Dodam, że po ostatnich obserwacjach zauważyłem, że raczej te lekkie przerwania są na początku jazdy, czyli jakby chodziło o zimny silnik i zdarzają się nie regularnie. Poza tym bardziej jest to odczuwalne do max 2000 obrotów, powyżej już nie czuć tych przerwań. to rok obserwowałeś co i kiedy się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 21 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Witam. Problem rozwiązany. Znajomy mechanik poradził mi żeby dolać do benzyny jakiś środek do czyszczenia zaworów. Ja kupiłem STP i pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi