xylorin Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Od niedawna jestem w posiadaniu QQ z 2013r - zauważyłem, że na każdej feldze jest 1 śruba zabezpieczająca. Problemem jest brak nasadki do klucza, nie mam też od nich opakowania, prawdopodobnie są tam od nowości, przez co nie mogę odkręcić koła.Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Poszukać u wulkanizatorów , lubią miec sporo kluczy i roznego rodzaju nasadek itp. Mozna tez przyspawac do śruby cos , co pozwoli odkrecic kluczem standartowym te śrubę. Lub też skontaktowac sie z poprzednim włascicielem i zapytac o nasadke , i to bedzie najmniej chyba skomplikowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 1. zadzwoń do poprzedniego właściciela. 2. przeszukaj auto może jest pod fotelem albo w bagażniku pod kołem czy na styropianach pod podlaga bagażnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xylorin Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Poszukać u wulkanizatorów , lubią miec sporo kluczy i roznego rodzaju nasadek itp. Mozna tez przyspawac do śruby cos , co pozwoli odkrecic kluczem standartowym te śrubę. Lub też skontaktowac sie z poprzednim włascicielem i zapytac o nasadke , i to bedzie najmniej chyba skomplikowane Właściciel obiecał poszukać, ale niczego nie obiecuje. Odkręcenie na siłę wiąże się z uszkodzeniem śrub, czego wolałbym uniknąć, choć oczywiście jak mus to mus. 1. zadzwoń do poprzedniego właściciela. 2. przeszukaj auto może jest pod fotelem albo w bagażniku pod kołem czy na styropianach pod podlaga bagażnika. W styropianach brak, przejrzę jeszcze inne schowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 ja zawsze trzymam takie żeczy w aucie bo jak złapie gume na autostradzie nie będe jechał do domu po nasadke do śrób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xylorin Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 ja zawsze trzymam takie żeczy w aucie bo jak złapie gume na autostradzie nie będe jechał do domu po nasadke do śrób. No taki mam zamiar, tylko najpierw muszę ją dorobić. W instrukcji doczytałem, że kod jest na końcu instrukcji (chyba kod kluczyka), z kodem do serwisu nissana i powinni dorobić. Napiszę później jak się sytuacja potoczyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 A to jest fabryczne zabezpieczenie nissana? nie wydaje mi się żeby tak było i żeby miało coś wspólnego z kodem z kluczyka! zapytaj się poprzedniego właściciela czy dokupował te zabezpieczenia czy miał fabryczne od nowości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xylorin Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 A to jest fabryczne zabezpieczenie nissana? nie wydaje mi się żeby tak było i żeby miało coś wspólnego z kodem z kluczyka! zapytaj się poprzedniego właściciela czy dokupował te zabezpieczenia czy miał fabryczne od nowości? fabryczne, jest to ładnie opisane w instrukcji przy zmianie koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 ok ja musiałem do mojego dokupić bo w komplecie nie było/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.