Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nasadka do śrub zabezpieczających (McGard?)

xylorin

Rekomendowane odpowiedzi

Od niedawna jestem w posiadaniu QQ z 2013r - zauważyłem, że na każdej feldze jest 1 śruba zabezpieczająca. Problemem jest brak nasadki do klucza, nie mam też od nich opakowania, prawdopodobnie są tam od nowości, przez co nie mogę odkręcić koła.

Co mogę zrobić w takiej sytuacji? 

Poszukać u wulkanizatorów , lubią miec sporo kluczy i roznego rodzaju nasadek itp. Mozna tez przyspawac do śruby cos , co pozwoli odkrecic kluczem standartowym te śrubę. Lub też skontaktowac sie z poprzednim włascicielem i zapytac o nasadke , i to bedzie najmniej chyba skomplikowane :)

Poszukać u wulkanizatorów , lubią miec sporo kluczy i roznego rodzaju nasadek itp. Mozna tez przyspawac do śruby cos , co pozwoli odkrecic kluczem standartowym te śrubę. Lub też skontaktowac sie z poprzednim włascicielem i zapytac o nasadke , i to bedzie najmniej chyba skomplikowane :)

Właściciel obiecał poszukać, ale niczego nie obiecuje. Odkręcenie na siłę wiąże się z uszkodzeniem śrub, czego wolałbym uniknąć, choć oczywiście jak mus to mus.

1. zadzwoń do poprzedniego właściciela.

2. przeszukaj auto może jest pod fotelem albo w bagażniku pod kołem czy na styropianach pod podlaga bagażnika.

W styropianach brak, przejrzę jeszcze inne schowki.

ja zawsze trzymam takie żeczy w aucie bo jak złapie gume na autostradzie nie będe jechał do domu po nasadke do śrób.

No taki mam zamiar, tylko najpierw muszę ją dorobić.

W instrukcji doczytałem, że kod jest na końcu instrukcji (chyba kod kluczyka), z kodem do serwisu nissana i powinni dorobić. 

Napiszę później jak się sytuacja potoczyła.

A to jest fabryczne zabezpieczenie nissana? nie wydaje mi się żeby tak było i żeby miało coś wspólnego z kodem z kluczyka!

zapytaj się poprzedniego właściciela czy dokupował te zabezpieczenia czy miał fabryczne od nowości?

A to jest fabryczne zabezpieczenie nissana? nie wydaje mi się żeby tak było i żeby miało coś wspólnego z kodem z kluczyka!

zapytaj się poprzedniego właściciela czy dokupował te zabezpieczenia czy miał fabryczne od nowości?

fabryczne, jest to ładnie opisane w instrukcji przy zmianie koła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...