pieto83 Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Cześć, Polecicie kogoś w Gdańsku ? Przy okazji przybliżę problem, może ktoś będzie wiedział co to może być. Wydaje mi się że generalnie szwanukuje układ zabezpieczeń. Przestał działać centralny zamek z pilota, a przy otwieraniu z kluczyka otwierają się tylko drzwi kiierowcy następnie zdarza się od czasu do czasu że nie mogę go odpalić albo jest głucho albo załącza się alarm, czasem wszystko ok. ? Z góry dzieki za wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Witam kolegę z Gdańska, a bateryjkę zmieniałeś? Mówisz o otwieraniu z pilota czy z przycisku na kluczyku? Jak objawia się niemożliwość odpalenia, kręci normalnie tylko nie zaskakuje, czy nie kręci wcale? Próbowałeś drugim kluczykiem? A jak z przycisku na drzwiach kierowcy klikasz zamykanie zamków to otwierają i zamykają się oba bez problemu? Mowa o seryjnym alarmie czy jakiś dokładany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 @pieto83 - z łaski swojej , a prośby mojej - uzupełnij profil zgodnie z regulaminem forum NKP. "Rejestrując się na Forum każdy użytkownik powinien wypełnić swój profil. Obowiązkowo pola: modelu (generacji/rocznika) oraz silnika. Służy to lepszej orientacji pozostałych użytkowników w razie potrzeby uzyskania porady. Pozostałe pola profilu wypełniane są dobrowolnie." Thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieto83 Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Bateryjka wymieniona, przycisku na kluczyku nie ma Generalnie było tak że kręcił kręcił i nic, ale od wczorja coś mu się pogorszyło i teraz nawet nie kręci, przekręcam kluczyk i zegary gasną. (reakcja jakby zawieszony rozrusznik) Odłączenie klamer pomaga, ale problem powraca. Alarm seria choć nie dam sobie ręki obciąć czy nie było coś tu grzebane / przerabiane. p.s. Elektryka sobie wytypowałem tego: cerbis.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 jeśli masz taki pilot > http://e5.otwarte24.pl/otw173/8f36b5300000d002495915be to po wymianie bateryjki pewnie trzeba go zakodować wg instrukcji opisanej tu > http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/67207-350z-programowanie-pilota/ (upewnij się też czy dobrze baterię wsadziłeś). co do problemów z odpalaniem to warto by było podejrzeć czy nie ma błędów na kompie jakiś nie odpowiedziałeś co sie dzieje przy próbie odpalania drugim kluczykiem oraz jak reaguje centralny zamek na przycisk zamykania umieszczony w lewych drzwiach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak75 Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Szczerze miałem kiedyś podobnie w astrze H i wiesz co było problemem ze aku był zasłaby, podładowałem prostwnikiem i smigał jeszcze poł roku bezproblemowo ale przed zima go zmieniłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Cześć, Polecicie kogoś w Gdańsku ? Przy okazji przybliżę problem, może ktoś będzie wiedział co to może być. Wydaje mi się że generalnie szwanukuje układ zabezpieczeń. Przestał działać centralny zamek z pilota, a przy otwieraniu z kluczyka otwierają się tylko drzwi kiierowcy następnie zdarza się od czasu do czasu że nie mogę go odpalić albo jest głucho albo załącza się alarm, czasem wszystko ok. ? Z góry dzieki za wskazówki U mnie bylo dokladnie to samo, wymiana baterii w kluczyku pomogla. A drzwi pasażera zawsze otwieraja sie po drugim naciśnięciu przycisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieto83 Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 U mnie była przetarta wiązka kabli. Eh, centralny, alarm jakby napriowny, natomiast po tygodniu, dalej problem z odpaleniamem. Taki efekt https://goo.gl/photos/Xsm6h4dgbhiMY5EW9 wygląda na rozrzusznik, czy się mylę ? (Dzieje się tak, przy rozgrzaniu, na zimnym wygląda że ok) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipm87 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Może głupie pytanie ale czy sprawdzałeś czujnik przy pedale sprzęgła?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.