g.grzesiek Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 (edytowane) Wczoraj próbowałem podłączyć światła Led i coś się zepsuło. Szyby się nie otwierają, wycieraczki nie działają, brak wskaźników na liczniku i nie kreci, w ogóle nie odpala, radio działa, nawigacja też. Niby bezpieczniki wszystkie są dobre. Miał ktoś może takie problemy?? Edytowane 3 Lipca 2016 przez Thunder Tytuł zmieniony, nic nie mówił o problemie. Wulgaryzm usunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Sprawdź dokładnie bezpieczniki w skrzynce pod kierownicą, a w szczególności ten od poduszek powietrznych. Jego przepalenie daje takie objawy jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.grzesiek Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 (edytowane) Dzięki , sprawdzę - ale raczej wszystkie są okej.Dziwna sprawa [...] .Pompa do płynu działa wycieraczki nie działają, brak kontrolek ,tylko miga ta jedna- samochód z kluczykiem . Edytowane 3 Lipca 2016 przez Skylimera Brak polskich znaków diakrytyczny .Kolejny wulgaryzm usunięty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Nie pamiętasz może, czy jak przekręcisz stacyjkę w pozycję II to zapalają się kontrolki poduszki powietrznej? Jeżeli bezpieczniki pod kierownicą będą w porządku, to sprawdź te pod maską. Gdzie się podłączałeś z tymi ledami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.grzesiek Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 (edytowane) Nie zapala się żadna kontrolka nawet podświetlenie licznika, nic ,ile km - nic a nic było podlanczane podłączane pod akumulator i gdzieś tam żeby się wylanczaly wyłączały jak się światła mijania włączy. Edytowane 3 Lipca 2016 przez Skylimera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 ...i gdzies tam zeby sie wylanczaly jak sie swiatla mijania wlaczy Czyli gdzie dokładnie? Wystarczyło się podłączyć pod + przy przy żarówce od pozycyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Jak podłączałeś pod aku,to sprawdź bezpieczniki mocy.Te pierwsze,60A,80A itp.To z nich idzie wścieklizna na ECU.A z ECU masz dopiero rozdział na bezp pod kierownicą i inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.grzesiek Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 ok bede sprawdzal ni wiem gdzie gdzies tam sie podlaczyl bo to znajomy robil i jakos mowil mi przekrec kluczyk cos tam wlacz wylacz i [...] cos ze nic nie dziala --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jeszcze jedno przekleństwo / wulgaryzm i temat zostanie zamknięty. Nie jesteś przy budce z piwem. Patrz regulamin Forum NKP 7. Kategorycznie zabrania się umieszczania na forum publicznym treści i materiałów: (...) d. Zawierających niecenzuralne słownictwo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Jacku mi się wydaje, że pewnie podpinali się pod skrzynkę pod dolotem szukając sygnału z żarówek pozycyjnych. Tam się cuda dzieją po zwarciu do masy, więc lepiej nie podchodzić tam ze zwykłą próbierką Grzesiek daj znać jak posprawdzasz bezpieczniki. Taka prośba, na forum nie używamy wulgaryzmów, nawet w skrajnych emocjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 ok bede sprawdzal ni wiem gdzie gdzies tam sie podlaczyl bo to znajomy robil i jakos mowil mi przekrec kluczyk cos tam wlacz wylacz i [...] cos ze nic nie dziala --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jeszcze jedno przekleństwo / wulgaryzm i temat zostanie zamknięty. Nie jesteś przy budce z piwem. Patrz regulamin Forum NKP 7. Kategorycznie zabrania się umieszczania na forum publicznym treści i materiałów: (...) d. Zawierających niecenzuralne słownictwo Uuuuu,jak znajomy kazał Ci włączać i wyłączać stacyjkę,a kluczyki były w stacyjce podczas roboty,to czarno to widzę.Nie chciałbym żeby tak było,ale może być komputer padnięty.Do jego uszkodzenia nie musi być zwarcia,wystarczy ,że przeskoczy iskra pomiedzy plusem montowanego urządzenia,ew.akumulatora gdy klucz jest w stacyjce i awaria(poważna!) jest gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Kiedyś w innym samochodzie miałem równie ambitny plan podłączenia alternatywnej centralki centralnego zamku (bo oryginalna zdechła). Podłączyłem niby wszystko zgodnie ze schematem, a jednak w praktyce okazało się, że w trakcie zabawy musiałem zrobić zwarcie. Efekt był podobny do Twojego i spod domu owszem odjechałem, ale na holu. Okazało się, że zjarałem moduł komfortu i tylko kumatemu elektrykowi zawdzięczam, że polutował mi to wszystko za kilka stówek, bo gdy sprawdziłem ile kosztował nowy moduł, to słabo mi się robi do dziś. Miejmy nadzieję, że u Ciebie nie będzie aż tak źle. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.grzesiek Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 no tak tylko ja mam kluczyk ten co sie nie wklada wystarczy zeby byl w kieszeni tylko miejmy nadzieje ze to nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Dlatego przy ingerencji w układ elektryczny zawsze trzeba odłączyć akumulator, a przynajmniej zdjąć masę z akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.grzesiek Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 dzieki za pomoc jutro bede wiedzial co i jak i napewno napisze dzieki wam I jednak samochód pojechał do serwisu. Wczoraj dzwonili i mówili że padł komputer i pytanie było ich czy wymieniamy czy mostkujemy nowy około 260 e + VAT trochę jak na komputer to tanio. Mam. Nadzieje ze dziś zrobią Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Czyli nie chciałem,ale rację miałem... W Note też mi mostkowali i jeździ do dzisiaj bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Następna przestroga że prawdziwego elektryka prąd nie tyka a paproka to iskra sparzy i grzebanie w instalacji bez odłączonego aku jak przedmówcy radzili, kończy się wydatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.grzesiek Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 I właśnie wczoraj dzwonili że zmostkowali odpala silnik ale nie działa licznik i takie tam air bag i przełożyło z innego samochodu i działa.normalnie i wymiana.na.nowy jednak Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka Wymienili jakiś moduł koszt 370 euro Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Witam, Wymienili jakiś moduł koszt 370 euro Drogo Cię wyniosły te światła dzienne Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi